17 °C Budapest

A kalózok is bejutottak az EP-be!

Pénzcentrum
2009. június 8. 10:02

A svéd Kalóz Pártnak (Pirate Party), melynek legfőbb célkitűzése az internetes fájlcsere legalizálása, a tegnapi választásokon a szavazók 7,1 százalékát sikerült meggyőzniük, így egy képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe.

A svédek által delegálható 18 képviselő között egy kalózpárti képviselő már biztosan ott lesz az EP-ben. A párt egyik jelöltje, Anna Troberg vasárnap a svéd televíziónak azt nyilatkozta: "a szavazatok alapján az emberek számára fontos kérdéssé vált az információszabadság".

A párt még 2006-ban alakult, és már akkor elindultak a svéd parlamenti választásokon, azonban akkor még csak a szavazatok 0,63 százalékát tudhatták magukénak. A világ legnagyobb torrent-oldala, a Pirate Bay üzemeltetői elleni per során, valamint az április 17-én meghozott elmarasztaló ítélet után számos szimpátiatüntetést szerveztek, és aktív kommunikációba kezdtek, melynek hatására a párt tagjainak száma megháromszorozódott, és népszerűségük is jelentősen megugrott.

A párt programjában a szerzői jogi szabályozás reformját, a szabadalmi eljárás átalakítását, és magánélethez való jog tiszteletben tartását hirdette meg.

 

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?