Horrorvideó a YouTube-on: te mersz választani?

Pénzcentrum2009. május 15. 12:02

Az Európai Parlamenti választások közeledtével egyre több helyütt találkozhatunk már választási plakátokkal, figyelemfelhívó táblákkal, reklám spotokkal, melyek mind azt hivatottak elérni, hogy a választásra jogosultak nagyobb számban jelenjenek meg az urnáknál. Az öt évvel ezelőtti rendkívül alacsony részvétel miatt azonban az EU hathatósabb eszközöket is bevet a cél érdekében.

A közismert videómegosztó oldalon, a YouTube-on hirdeti csütörtök óta az EU-Parlament a június 7-i választásokat, méghozzá három rendhagyó spottal. Közös üzenetük, ami mindegyik kisvideó végén megjelenik: "There's always time to vote." - vagyis szavazni mindig van idő.

Az egyik spotban egy fiatal, szőke, igen csinos hölgy fut be sikítozva a szavazókörletbe, megmutatja személyijét, majd továbbra is üvöltözve beszalad a fülkébe, leadja voksát, és sikítva elhagyja az épületet. Rögtön utána egy maszkos, fejszés gyilkos is megjelenik. Ő is szavaz - hurrá!


Mi a tanulság? Nincs az az elfoglaltság, ami okot adhatna a szavazás elmulasztásához, még egy gyilkosság sem, még egy bankrablás sem, de még a Tour de France sem!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze kérdés, hogy kiket sikerül megszólítani ezekkel a videókkal, és mennyire tetszik a választásra jogosult lakosságnak- kommentek persze árulkodóak. Az EU mindenesetre reménykedik, és próbálkozik, több fronton is, hiszen a 2004-es választások meglehetősen kis érdeklődésre tartottak számot, 45,6 százalékos volt a részvételi arány az összes tagország átlagát tekintve.

Hazánkban mindössze 38,5 százaléka a választásra jogosultaknak fáradt az urnához akkor, egyes felmérések szerint azonban idén többen is kezükbe veszik sorsukat, élni fognak választási jogukkal.

Címkék: