A Tesco elől lopták el a biciklijét Orbán Viktor brit kollégájának

Pénzcentrum2009. május 7. 05:38

A brit ellenzéki vezető David Cameron egy éven belül második alkalommal esett biciklilopás áldozatává. Tavaly nyáron egy nyugat-londoni Tesco üzlet elől lovasították meg a járgányát, most pedig a háza előtti védőkorlátról vágták le a kerékpárt rögzítő lakatot.

A brit politikus a parlamentbe is rendszeresen kerékpárral jár dolgozni, elmondása szerint a tekerés során felfrissül és jobban felkészül a beszédekre. Cameron ezúttal a háza előtti védőkorláthoz lakatolta a kerékpárt, de amikor alig egy órával később visszament, már csak hűlt helyét találta.

A lopást azonnal jelentette a rendőrségnek, mint ahogy a tavalyi Tesco előtti rablás alkalmával is tette. Akkor még visszakerült hozzá az ezer font értékű ezüst-fekete kerékpár, az esetet a politikus úgy titulálta, hogy "két régi jóbarát újra találkozott".

Fotó: Guardian

A tavalyi biciklilopás idején egy brit bulvárlap gúnyt űzött a politikusból, amikor közzétették annak a járdaszélen lévő terelőoszlopnak a fotóját, amihez a kerékpárt rögzítette. Tény, hogy nem nehezítette meg nagyon a rablók dolgát, de a kárpótlásul a lap által felajánlott kerékpárt nem fogadta el, hanem jótékony célra ajánlotta fel.

Címkék: