Sertésinfluenza: jobb, ha nem adsz puszit!

Pénzcentrum2009. április 29. 17:32

Bár a sertésinfluenza eddig szerencsére elkerülte Libanont, a helyi egészségügyi miniszter sietett leszögezni: a pusziadás ugyanúgy fertőző lehet, úgyhogy jobb lenne leszokni róla.

"Ha valakit meglátogatnak, ne adjanak neki puszit. Le kell állítani ezt a szokást - mondta Mohammad Khalifeh, libanoni egészségügyi miniszter. Az országban régi szokás három arcra elhelyezett csókkal köszönteni a rég nem látott ismerőst.

Korábban: Sertésinfluenza: mennyiből élheted túl a halálos vírust?

Az influenzaveszély azonban - úgy tűnik - társadalmi szokásokat is felülírhat. A miniszter tanácsai szerint a gyerekek jobb, ha otthon maradnak és nem járnak iskolába, a felnőttek pedig ne utazzanak olyan országokba, ahol a vírus már felütötte a fejét. Libanonból még nem jelentettek megbetegedést, de a szomszédos Izrael kedden már beszámolt egy betegről.

Korábban: Járvány és válság: rettegj vagy védekezz?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pusziadást, kézfogást egyébként a magyar szakemberek sem ajánlják, sőt, jobb, ha orr-száj maszkot viselünk, nem használunk másokkal egy tányért, evőeszközt, poharat. Azt is javasolják, hogy gyakrabban szellőztessük a lakást, a munkahelyeket, és tisztán kell tartani a gyakran érintett tárgyakat, mint például a telefonkészülék.

Korábban: Kövesse élőben az influenzavírus útját!

Címkék: