19 °C Budapest

Takarékoskodás a köbön: ételhulladékból állateledel, méghozzá nagyüzemben!

Pénzcentrum
2008. december 9. 14:00

Nagy-Britannia egyik legnagyobb szupermarkete, a Sainsbury's úgy döntött, hogy környezetkímélés címszóval ezentúl az üzletláncban keletkező ételhulladékot nem kidobja, hanem állateledel formájában újrahasznosítja.

Az első, akcióban résztvevő üzletegység Észak-Írországban található, amely ettől a héttől kezdve nem a földeket kívánja terhelni az élelmiszerhulladékokkal - amely mellesleg évi 1200 tonnát jelent - hanem elszállítja egy ír céghez, amely állateledelt, tápot illetve egyéb anyagokat állít elő belőle.

Előző hónapban egyébként 800 üzletlánc tag kötelezte el magát amellett, hogy a jövőben igyekeznek minimálisra csökkenteni a szemétlerakók terhelését. A Sainsbury's tervei között egyébként már az szerepel, hogy jövő tavasszal már egyáltalán nem szennyezik a környezetet élelmiszer eredetű hulladékokkal, sőt 2009 végére már egyáltalán nem terhelik tovább a szemétlerakókat.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?