14 °C Budapest

100 milliót perkál a Media Markt, de miért?

Pénzcentrum
2007. december 10. 09:30

Százmilliós büntetéssel sújtotta a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. a nyár elején futott születésnapi reklámkampánya miatt.

A cég tizedik születésnapja alkalmából a "Hülye, aki nem ünnepel!" szlogent használta, mely a regionális hatóságokat egyesítő Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint is törvénybe ütköző. A postai csekken érkező 100 millió forintos büntetés indoklásaként a hatóságok azt rótták fel az elektronikai kiskereskedőnek, hogy az adott szlogen által bemutatott hamis értékrend hátrányosan befolyásolja a gyermekek és kiskorúak értékítéletét.

A cég ügyvezető igazgatója, Maurer Andor, a Napi kérdésére elmondta, hogy még a kampány megkezdése előtt kikérték a reklámtestület véleményét, mely ekkor még nem talált kifogásolnivalót a közvetített üzenetben. Később ugyanez a testület már úgy vélte, hogy csakis a tévés szpotokból derül ki, hogy miért használja a cég a szlogent, az óriásplakátokból nem.

Az NFH az óriásplakátok miatt nem csak a Media Marktot, de összesen 2,6 millió forint értékben köztéri reklámozókat is megbüntettek. A kereskedőcég értetlenül áll az eset előtt, ahogy Maurer Andor is elmondta, már több országban használták a szlogent, de csak hazánkban minősítették azt a hatóságok törvénysértőnek.

A Media Markt bíróságon támadja meg az NFH által kiszabott bírságot, melynek mértéke értékelése szerint eltúlzott, kifogásai pedig alaptalanok.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem