14 °C Budapest

100 milliót perkál a Media Markt, de miért?

Pénzcentrum
2007. december 10. 09:30

Százmilliós büntetéssel sújtotta a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. a nyár elején futott születésnapi reklámkampánya miatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A cég tizedik születésnapja alkalmából a "Hülye, aki nem ünnepel!" szlogent használta, mely a regionális hatóságokat egyesítő Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint is törvénybe ütköző. A postai csekken érkező 100 millió forintos büntetés indoklásaként a hatóságok azt rótták fel az elektronikai kiskereskedőnek, hogy az adott szlogen által bemutatott hamis értékrend hátrányosan befolyásolja a gyermekek és kiskorúak értékítéletét.

A cég ügyvezető igazgatója, Maurer Andor, a Napi kérdésére elmondta, hogy még a kampány megkezdése előtt kikérték a reklámtestület véleményét, mely ekkor még nem talált kifogásolnivalót a közvetített üzenetben. Később ugyanez a testület már úgy vélte, hogy csakis a tévés szpotokból derül ki, hogy miért használja a cég a szlogent, az óriásplakátokból nem.

Az NFH az óriásplakátok miatt nem csak a Media Marktot, de összesen 2,6 millió forint értékben köztéri reklámozókat is megbüntettek. A kereskedőcég értetlenül áll az eset előtt, ahogy Maurer Andor is elmondta, már több országban használták a szlogent, de csak hazánkban minősítették azt a hatóságok törvénysértőnek.

A Media Markt bíróságon támadja meg az NFH által kiszabott bírságot, melynek mértéke értékelése szerint eltúlzott, kifogásai pedig alaptalanok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00