100 milliót perkál a Media Markt, de miért?

Pénzcentrum
2007. december 10. 09:30

Százmilliós büntetéssel sújtotta a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelősége a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. a nyár elején futott születésnapi reklámkampánya miatt.

A cég tizedik születésnapja alkalmából a "Hülye, aki nem ünnepel!" szlogent használta, mely a regionális hatóságokat egyesítő Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint is törvénybe ütköző. A postai csekken érkező 100 millió forintos büntetés indoklásaként a hatóságok azt rótták fel az elektronikai kiskereskedőnek, hogy az adott szlogen által bemutatott hamis értékrend hátrányosan befolyásolja a gyermekek és kiskorúak értékítéletét.

A cég ügyvezető igazgatója, Maurer Andor, a Napi kérdésére elmondta, hogy még a kampány megkezdése előtt kikérték a reklámtestület véleményét, mely ekkor még nem talált kifogásolnivalót a közvetített üzenetben. Később ugyanez a testület már úgy vélte, hogy csakis a tévés szpotokból derül ki, hogy miért használja a cég a szlogent, az óriásplakátokból nem.

Az NFH az óriásplakátok miatt nem csak a Media Marktot, de összesen 2,6 millió forint értékben köztéri reklámozókat is megbüntettek. A kereskedőcég értetlenül áll az eset előtt, ahogy Maurer Andor is elmondta, már több országban használták a szlogent, de csak hazánkban minősítették azt a hatóságok törvénysértőnek.

A Media Markt bíróságon támadja meg az NFH által kiszabott bírságot, melynek mértéke értékelése szerint eltúlzott, kifogásai pedig alaptalanok.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16