3 °C Budapest

A 2007. év internetes kereskedője a Vatera.hu

Pénzcentrum
2007. november 9. 07:53

Közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, valamint a Kirowski által életre hívott "Év Internetes Kereskedője Díj" 2007. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a Netpincer.hu.

Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes kiosztására 2007. november 8-án a Corvinus Egyetenen került sor. A megtisztelő cím elnyerésével a VATERA.hu immáron második alkalommal jogot szerzett arra, hogy egy évig használhassa "Az Év Internetes Kereskedője 2007" megjelölését, valamint az alapítók és a médiatámogatók által felajánlott online kampányt, és számos további kedvezményt is igénybe vehet.. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztotta az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is, amit a Netpincer.hu nyert meg. Mind a két díjazottnak valamint a jelölteknek egyaránt gratulálunk!

VATERA.HU, AZ ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE

A Vatera.hu Magyarország legnagyobb internetes piactere, a Medián Webaudit (www.webaudit.hu) mérése alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A Vaterán regisztrált felhasználók száma meghaladja a 400.000-et, míg az oldalon található egyedi aukciók száma a 840.000-et. Az össztermékek kínálata pedig eléri az 1,8 milliót. Az oldalra naponta átlagosan több mint 107.000 termék kerül feltöltésre, 22 főkategóriában. A tavalyi átmenő forgalma megközelítette a 4,9 milliárd forintot, idén pedig 6,5 milliárd forint várható.
A Vatera.hu az elmúlt időben egyre inkább egy közösségi oldal szerepét is betölti. A vaterázás a hatékony és biztonságos internetes adás-vétel szinonímájává vált.
A Vatera.hu Kft.-t 2000. év végén magyar magánszemélyek alapították. Jelenleg pénzügyi befektetők és a helyi menedzsment tulajdonában van. "

NETPINCER.HU, AZ ÉV LEGÍGÉRETESEBB INTERNETES KERESKEDŐJE

A Netpincér.hu saját jellemzése alapján nem más, mint a világ konyhaművészete a képernyőn. Az internetes felhasználók kényelmesen és egyszerűen válogathatnak Magyarország egész területén a házhoz szállító éttermek kínálatából. A világhálón lebonyolított vásárlások száma alapján a NetPincér.hu ma az egyik legszívesebben használt szolgáltatás a magyar internetezők között.
A választék megtekintéséhez csak meg kell adni a szállítási címet, és regisztráció nélkül kényelmesen végignézhetők az étlapok. A regisztráció a kiszállításhoz szükséges adatokat kéri el, a futárnak pedig csak annyit kell fizetni, mintha telefonon rendeltük volna az ételt.

A SZAVAZÁSRÓL

A szoros versenyben többen már többedik alkalommal kerülnek be a döntőbe: ilyen a Bookline.hu, az Edigital, a Surányihifi, a Netpincér, Vatera, akik tavaly is az élmezőnyben végeztek. A tíz döntősből több olyan online piactér, amelyeknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek: ilyen az éttermi szolgáltatásokat egy helyen felvonultató Netpincér, a jellemzően műszaki cikkek kínálatát összegyűjtő Depo, illetve a két legkedveltebb virtuális piactér, az egyik a tavalyi nyertes Vatera, másik a Teszvesz.hu.

A zsűri a döntéshez többek között értékelte a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználó-barátságot, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, a megvalósítás és a használhatóság minőségét is. Az igen szoros versenyben szinte fej-fej mellett versengtek az online piac legnagyobb képviselői, melyek közül a Vatera folyamatosan növekvő dinamikus fejlődésével tört az első helyre. Az Év Legígéretesebb Internetes kereskedőjét a TOP 30, legtöbb szavazatot kapott kereskedő közül választotta ki a zsűri.

A szakmai zsűri az alábbi szervezetek képviselőiből áll: Informatikai Vállalkozások Szövetsége; Inter-Európa Bank Zrt.; Kirowski Zrt., [origo], Index.hu Zrt.,Gazdasági és Közlekedési Minisztérium., Portfolio.hu; Central European University, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Gazdaság - és Társadalomtudományi Kar - Információ és Tudásmenedzsment Tanszék, Budapesti Corvinus Egyetem - eBusiness Kutatóközpont, Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért. A díj médiatámogatói: [origo], az Index, a Portfolio.hu, a Google és az eBroker.

Az internetes közönségszavazás 2007. szeptember 15. és október 21. között zajlott le.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?