7 °C Budapest

Újabb vírus fenyeget

Pénzcentrum
2006. december 28. 13:00

Bár az ismert vírusok száma egyenletesen növekedett az idén a második félévben, a férgek, vírusok és más rosszindulatú programok útján elkövetett "látható" támadások mennyisége jelentős mértékben csökkent, ugyanakkor mindennapossá váltak a fertőzött dokumentumfájlokat használó célzott támadások, és a levélszemét mennyisége is minden korábbi rekordot megdöntött az interneten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az internetes biztonsági megoldásokkal foglalkozó finn F-Secure felmérése szerint az év egyik legnagyobb fertőzését okozó e-mail féreg, a Warezov leküzdése sokkal bonyolultabbnak bizonyult, mint amilyennek első pillantásra tűnt - írja az MTI.

Az ellene folytatott hosszú küzdelem egy remekül kitervelt hadjáratot fedett fel, amelynek célja a figyelem elterelése közben nagy mennyiségű levélszemét létrehozása volt. Az F-Secure a mobiltelefonokra írt rosszindulatú kódok világában is egyenletes növekedést tapasztalt mind a már létező kódokból átvett, mind a teljesen új rosszindulatú károkozók esetében.

A mobiltelefonokra írt kémprogramok vizsgálata azt is feltárta, hogy virágzik a mások mobil tranzakciói utáni kémkedést végző termékek iparága.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18