16 °C Budapest

Hopp, mi akadt a kosarunkba! - Furcsa dolgok a boltban...

Pénzcentrum
2006. október 6. 05:30

Érdekes tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amikor a GRoby-ban a következő Coca-Cola-t sikerült megvennünk:

Érdekes tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amikor a GRoby-ban a következő Coca-Cola-t sikerült megvennünk:


 

A kép gyakorlatilag önmagáért beszél...kíváncsiságunkat igyekeztünk mind az üzletvezető, mind a Coca-Cola képviselői útján csillapítani, és mint kiderült, nincs éppen egyetértés a felek között.

Az üzletben először egy eladótól azt a választ kaptuk, hogy márpedig a 99 Ft-os ár rá van nyomtatva gyárilag arra a dobozra, amire elég feltűnően ráírták, hogy "önállóan nem értékesíthető"...pedig önállóan sikerült megvenni. Mivel ennek nem dőltünk be, az üzletvezető asszony elárulta, hogy eredetileg 6-osával csomagolt termékről van szó, sokan azonban szívük szerint csak 1-2-t vinnének belőle, hiszen "így is ugyanannyiba kerül".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ezzel az érveléssel csak az az apró probléma, hogy a multipack esetén nem beszélhetünk egységárról, legalábbis véleményünk szerint a Coca-Cola illetékesei valahogy így gondolkodhatnak. (Vásárlóként persze nem járunk rosszul, főleg annak tudatában, hogy egy ilyen doboz listaára 110 Ft a Coca-Cola elmondása szerint, melyből az adott üzlet jelentős kedvezményeket kap.)

Egy rövid telefonbeszélgetés után kiderült, nem lőttünk nagyon mellé, a 4+2-es multipack ugyanis arra hivatott, hogy a vásárló egyszerre több dobozzal vigyen haza a termékből, ne csak egyel, ezért kedvezményes. Ugyan a cég szerint a bolt gyakorlatával nincs komolyabb probléma, azért szívesen kimennének elbeszélgetni az illetékes üzletkötővel...

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?