-1 °C Budapest

Hétszázan vonultak az utakra - további havazás várható

Pénzcentrum
2005. december 28. 08:43

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. 80 munkagéppel és 700 kézi hómunkással dolgozott az éjjel a főváros fő- és tömegközlekedési útjain, így az autóbuszjáratok menetrend szerint tudnak indulni - tájékoztatta az MTI-t szerda hajnalban Szegedi Péter szóvivő.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. 80 munkagéppel és 700 kézi hómunkással dolgozott az éjjel a főváros fő- és tömegközlekedési útjain, így az autóbuszjáratok menetrend szerint tudnak indulni - tájékoztatta az MTI-t szerda hajnalban Szegedi Péter szóvivő.
A Fővárosi Közterület-fenntartó részvénytársaság 80 géppel és 700 fő kézi hómunkással dolgozott és dolgozik jelenleg is a fő - és tömegközlekedési útvonalakon, hidakon és felüljárókon, valamint a fontosabb mellékútvonalak takarítását végzi.
Amennyiben nem kezdődik el ismételten a havazás, a részvénytársaság visszatér a mellékútvonalak és a lakótelepek takarítására, amelyet reggel 6 órától folyamatos végez a nappali órákban 80 munkagéppel.
A részvénytársaság továbbra is vesz fel kézi hómunkásokat a nappali műszakra, a nyolc órai munkáért nettó 2500 forint bért fizetnek - mondta Szegedi Péter.
A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság kéri a házfelügyelőket, tömbházfelügyelőket, hogy a gyalogos balesetek elkerülése végett takarítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék az ingatlanjaik előtti járdát, mivel a meteorológiai előrejelzések szerint további havazás várható.

(MTI)

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem