Fizikai melósból lett az egyik leggazdagabb magyar: merészet lépett, de bejött a húzása

Forrás Dávid2022. április 11. 14:00

Megjelent az Első Yard, a Pénzcentrum podcast sorozatának hatodik epizódja, mely Földvári Gábor vállalkozóról szól.

Már meghallgatható az Első Yard, a Pénzcenturm podcastsorozatának hatodik része, mely Földvári Gábor vállalkozó karrierútjáról szól.

Földvári neve mostanában ismerősen csenghet

  • a 100-as listáról,
  • a tőzsdére nemrég bevezetett Nap Nyrt. egyik tulajdonosaként,
  • ő képvisel két olyan magántőkealapot is, melyek a Syntonite Medet tulajdonolják - ebbe a cégbe olvadt be az a vállalkozás, mely a kínai vakcinákat importálta Magyarországra és
  • ő annak az Innozone Holdingnak a tulajdonosa is, mely Cipruson élő EU-n kívüli állampolgárok és indiaik számára értékesített korábban magyar letelepedési kötvényeket.

Ebben az adásban ugyanakkor jellemzően Földvári korábbi éveivel foglalkozunk: hogyan fogalmazódott meg benne már gyerekként, hogy felnőtt korában majd a Rózsadombon akar élni római szobrokkal körülvéve, hogy

milyen szerepet játszott és játszik az életében a gyűjtőszenvedélye,

és hogy miért tették ki a KISZ-ből. Az adásban beszél arról is, hogy

  • miképpen került a rendszerváltás előtt a hardver kereskedelembe, és hogy
  • miért úszott részvényben és kötvényben Magyarország a rendszerváltás után (s hogy ezen hogyan lehetett jól keresni).

Ezen kívül szóba került még Földvári első munkahelye, a Csőszer, ahol fizikai munkát végzett, a Bizományi és az Újpesti bőrgyár, a magyar Amazonként induló Bookline sztorija, valamint a NABI és a Rába történetének egy fejezete is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Első Yard meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

 

Borítókép és a kép többi fotója: Stiller Ákos

Címkék:
bookline, tőzsde, podcast, 100 leggazdagabb magyar névsora, első yard, elsőyardpodcast,