2010 első Lidl-botránya! A maffiához vezetnek a szálak?

Pénzcentrum2010. január 6. 04:02

Az akciós ajánlatairól ismert Lidl áruházlánc több spanyolországi üzletében kokaint találtak a banánok közé rejtve. Nem próbáltak olcsó droggal vevőket csalogatni, hanem inkább értesítették a rendőrséget -írja az Index.

Körülbelül egymilliárd forint értékű kokain került elő a Lidl üzleteiben a friss banánok rekeszéből. Az Ecuadorból importált gyümölcs múlt héten érkezett meg a Mercamadrid gyümölcs és zöldség nagykereskedésbe, és az áruház egyik dolgozója pakolás közben fedezte fel az extra csomagokat.

Tucatnyi Lidlben kerültek elő hasonló csomagok, összesen több mint 100 kilogrammnyi drogot (kokaint és heroint) fedeztek fel. A rendőrség szerint a csempészek valamiért nem tudták megszerezni a tiltott szereket, ezért került a bolt polcaira a különleges áru. A szervezett bűnözéssel foglalkozó osztály már felvette a kapcsolatot az ecuadori kollégáikkal, hogy megtudják, hol csomagolták a banánokat.

Most kezdj el spájzolni! Pár hét, és minden drágul!

Némelyik dobozban a banánokat meghámozták, hogy a kokain miatt ne nőjön meg a dobozok súlya, ami egységesen 15 kilogramm. Az áruház levette a polcokról a droggal együtt szállított árut. A rendőrség szerint az üzletláncnak nincs köze a csempészéshez, a Lidl nem kommentálta az ügyet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A bűnszervezetek előszeretettel használnak gyümölcsösládákat különféle csempészáruk szállításához. Néhány hete például 4 raklap kivi mögé rejtett százmilliós cigaretta szállítmánnyal próbálta átlépni a magyar határt egy ukrán kamionos.
Fotók: a kivis dobozok mocskos titkai

Címkék: