Magyar barkácslánc a multik ellen

Pénzcentrum2009. október 14. 10:32

A barkácspiac hazai kis- és középvállalkozások barkácsboltjainak összefogására 2009. július 6-án megalakult az Ezermester Magyar Barkács Kereskedelmi Szolgáltatói és Ügynöki Kft, melynek célja a barkácsüzletek piaci versenyképességének megőrzése a Magyarországon jelen lévő multinacionális barkács áruházláncokkal szemben.

A Magyarországon jelenlévő multinacionális barkács áruházláncok a piac mintegy 55 százalékát tudhatják magukénak, és hozzávetőlegesen 165-170 milliárd forint forgalmat bonyolítanak évente. A kisebb vállalkozások aránya 45 százalékot tesz ki, melyek az öt multinacionális, összesen 64 barkácsáruházzal próbálják felvenni a versenyt.

Az Ezermester Magyar Barkács Kft. létrehozása abból az ötletből valósult meg, hogy a hazánkban működő barkácsboltok akkor maradhatnak versenyképesek, ha -a multikhoz hasonlóan- nagy volumenben képesek forgalmazni, illetve egy erős márkanévvel rendelkeznek. A kiskereskedelmi barkácsüzletek (kb. nyolc - tízezer darab) eredményes működésének az a feltétele, hogy egy jól szervezett együttműködés segítségével közösen és egységesen lépjenek föl mind beszerzés, mind marketing tekintetében a magyarországi barkácspiacon.

"Az Ezermester Magyar Barkács Kft. egyfajta közvetítői, ügynöki szerepet tölt be, amely a tagoktól elvárja a törekvést az egységes arculat felé (pl. Ezermester logó használata), az együttes fellépést a beszállítókkal szemben, valamint a közös akciókban való részvételt. Ugyanakkor rendkívüli függetlenséget is biztosít a tagok számára, hiszen azok megőrizhetik saját üzletük elnevezését, dönthetnek üzletük berendezéséről, választékáról és árairól, és önálló marketing tevékenységet is folytathatnak." - mondta Bak Péter, a Kft. ügyvezetője.

Az Ezermester Magyar Barkács Kft. 2009-ben került bejegyzésre. A szeptember elején megkezdett szervezés eredményeként, a jelenleg 16 társult üzletet számláló társaság célja, hogy 2009. év végére a csatlakozott üzletek száma elérje a 75 darabot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Ezermester Magyar Barkács Kft., nevének megfelelően előnyben részesíti a forgalmazott áruk Magyarországról történő beszerzését, ezzel is lehetővé téve a hazai vállalkozások helyzetbe kerülését, versenyképességük megőrzését

Címkék: