Lecsap az Unió az átverős webshopokra!

Pénzcentrum2009. szeptember 10. 14:02

A játék konzolokat és digitális kamerákat áruló webshopok felét bezáratná, vagy szigorúan megbüntetné az EU, miután kiderült, többségük félrevezető hirdetésekkel, és egyéb trükkökkel ejti át vásárlóit.

Egy egész EU-ra, valamint Norvégiára és Izlandra is kiterjedő vizsgálat szerint, a különböző elektronikai berendezéseket értékesítő webshopok több, mint fele a fogyasztókat félrevezető reklámokat, és egyéb tisztességtelen gyakorlatot folytat - mondta el szerdán Meglena Kuneva, az EU fogyasztói ügyekért felelős biztosa.

A vizsgálat 369 honlapot érintett, melyek olyan termékeket értékesítenek, amik a közelgő karácsonyi szezonban igen nagy forgalmat produkálnak, például mobiltelefonokat, mp3-lejátszókat, DVD-lejátszókat és számítógép-alkatrészeket.

Ezek közült több mint 100-nál fordultak már elő komoly vásárlói panaszok, a legtöbb esetben olyanokért, mint a nem megfelelő tájékoztatás a termékek cseréjét, visszavásárlását illetően, a házhozszállítás, illetve a kártyás fizetés miatti felárak kapcsán, vagy a nettó-bruttó árak félrevezető feltüntetése miatt.

A vétkesnek ítélt honlapok ügyét általában az országok maguk kezelik, bár az esetek 13 százalékánál nemzetközi együttműködésre is szükség lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az online kereskedelmi piac mérete 2007-ben elérte a közel 7 milliárd eurót, és minden negyedik EU állampolgár vásárolt már legalább egyszer interneten.

Címkék: