Nem csak a szervezőknek tejel a Sziget

Pénzcentrum2009. augusztus 11. 08:32

A Sziget fesztivál nem csak a szervezőknek, de a fuvarozóknak, a kiskereskedőknek, de még a mobilszolgáltatóknak is hasznot hoz: egy közepes város telefonforgalmát bonyolítják a fesztiválozók.

Az évente 350-400 ezer látogatót vonzó fesztivál fellendíti a környékbeli boltok a személyfuvarozók forgalmát. A mobilszolgáltatók is jól járnak ezen a héten: szinte mindenki sms-ben igyekszik kapcsolatot tartani barátaival.

A Máv-Start Zrt. kedvezményes menettérti jegyekkel támogatja a kiemelt sport- és kulturális rendezvényeket, így a Szigetet is. Tavaly már pénztárkonténert is üzemeltettek a fesztiválon: az összesítések alapján több mint ezer menetjegyet váltottak az utasok a helyszínen, több mint ötmillió forint értékben.

A BKV Zrt. is extra kapacitásokkal készül az eseményre, esetükben is mérhető az extra jegybevétel: a szigorú ellenőrzések miatt a szigetelőkön kívül a bliccelők is kénytelenek jegyet váltani.

A taxitársaságoknak ellenben jól jövedelmez a Sziget kilenc napja. A versenyben a legnagyobb előnnyel a City Taxi indul, amely évek óta a hivatalos szállító minőségben a sziget belsejéig, illetve az ott kialakított taxidrosztról fuvarozhatja a fesztiválozókat. Átlagosan napi 1200 extra fuvart jelent a társaságnak egy átlagos nyári naphoz képest, s további néhány százat tesznek ehhez hozzá a Szigetre kiérkező vendégek. A többi taxitársaságnak a szervezők egy, a bejárattól nem túl messze található, kulturáltan használható drosztot alakítottak ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Sziget Fesztiválhoz legközelebb eső hipermarketben, az óbudai Auchan áruházban jelentős forgalomnövekedést tapasztalnak ilyenkor: a fesztivál alatt 25-35 százalékkal nő a különféle alkoholos italok és a grill stand forgalma.

Jó üzletet bonyolítanak le a benzinkutak is, de nem az üzemanyagon keresnek az üzemeltetők, hanem a shopban kínált árukon.

Címkék:
máv start, city taxi,