Brutális áremelés jön a balatoni strandokon: zsebükbe nyúlhatnak a családok, csúnya világ lesz

Pénzcentrum2023. március 27. 16:01

Készülnek a balatoni strandok az idei szezonra, van olyan önkormányzat, amelyik már hivatalosan is közzétette az új belépőjegyárakat. Balatonalmádiban a felnőtt napi belépő 33 százalékkal, a felnőtt visszatérő jegy 65 százalékkal, a gyermek/diák visszartérő jegy pedig 80 százalékkal kerül többe, mint tavaly.

Már készülnek a Balaton parti önkormányzatok az idei szezonra, van ahol már be is jelentették hivatalosan, lesz jegyáremelés a strandokon, méghozzá egészen komoly mértékű.

Úgy tűnik a balatoni strandokat sem kerülheti el az infláció: egy a Redditen terjedő kép szerint Balatonalmádiban a strandbelépők nagyon megemelkedtek, a felnőtt napi belépő 33 százalékkal, a felnőtt visszatérő jegy 65 százalékkal, a gyermek/diák visszartérő jegy pedig 80 százalékkal kerül többe a 2023-as szezonban, mint tavaly nyáron.

Március 24-én tette közzé Balatonalmádi város önkormányzata az általa üzemeltetett strandok jegyárait, és valóban, az emelés látványos a tavalyi árakhoz viszonyítva.

Almádi csak a kezdet

De nem csak Almádiban, Zánkán is emelkedni fognak az árak: a helyi képviselő-testület a legutóbbi ülésén a strandbelépők 50 százalékos emeléséről döntött, amely jóval meghaladja mind az infláció, mind pedig a bérek emelkedésének ütemét, a bérletek árai azonban nem változnak a 2023-as szezonban.

Siófok képviselő-testülete is tárgyal egy strandról, náluk az Újhelyi strand fizetőssé tétele van napirenden, de nem 2023-tól csak 2024-től. Ez egy 18 600 négyzetméteres strand 210 méteres partszakasszal. 2022-ben új játszóteret kapott, illetve akadálymentesítették az illemhelyet is – írta a Portfolio.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pedig már tavaly is emeltek több helyen: mivel az azt megelőző 2 évben, 2020-ban és 2021-ben  a járványügyi veszélyhelyzet miatt nem emelhettek az önkormányzatok és a fenntartók egy fillért sem, így ezt tavaly megtették: volt, ahol 25 százalékkal többet kellett fizetni a nyaralóknak a bejáratnál.

 

Címkék:
Balaton, strand, jegy, áremelés, infláció, önkormányzatok,