Ezekben a balatoni strandbüfékben még mindig 1000 forint alatt van a lángos: itt a térképes lista

Pénzcentrum2022. június 19. 15:04

Annak ellenére, hogy folyamatosan drágulnak az alapanyagok, a rezsiköltségek és a munkaerő, találni még lángost a Balaton környékén 1000 forint alatt. Összeszedtük, térképre raktuk azokat a büféket, falatozókat, ahol még nem lépte át a lélektani határt a magyarok kedvenc strandkajájának az ára.

Onnan lehet tudni, hogy közeleg a nyári szezon, hogy sorra jelennek meg a cikkek a Balaton parti lángos és sör áráról. Nem volt ez máshogy idén sem: már áprilisban megjelentek az első hírek a horrorárú, ezer forintos lángosról, és ez a téma azóta is forrónak bizonyul, újra és újra felbukkan.

Persze tény, hogy az alapanyagok és a rezsi ilyen mértékű emelkedése mellett indokolt az áremelés: a Balaton körül átlagosan 15 százalékkal kell többet fizetnünk, mint egy évvel ezelőtt nyáron szinte mindenért.

Ugyanakkor vannak olyan helyek, melyek még tartják magukat, és nem lépik át a lélektani határt: 1000 forint alatt adják a sima lángost:

  • Balatonakarattya Lidó strand
  • Lángos és Palacsinta Fonyód: 950 forint
  • Siófok Sóstói Strand: 750 forint
  • Piknik büfé Balatonfüred 800 forint
  • Gabi Büfé Balatonfüred 900 forint
  • Olivia büfé Alsóörs: 900 forint
  • Siófok Aranyparton, Tópart-Hullám Büfé: 800 forint
  • Balatonföldvár, Kikötő: 990 (sajtos-tejfölös!)
  • Balatonkenese Dömölki Lángosos és palacsintázó: 800 forint

Fontos! Ha te is látsz 1000 forint alatt lángost a Balaton környékén, esetleg te magad árulod, küldj egy fotót vagy írd meg a hely nevét, a települést a penzcentrum@penzcentrum.hu címre, és frissítjük a térképünket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A témával részletesen is foglalkozott a Pénzcentrum pénzügyi videosorozata, a Cashtag, ahol gazdasági témákról beszélünk érthetően, lazább stílusban. 

Címkék:
Balaton, forint, strand, büfé, térkép, lángos, balatonfüred,