Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. június 24.)

Pénzcentrum2021. június 24. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2021. június 24.

Névnap

Iván

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 350.29 Ft
CHF: 319.55 Ft
GBP: 410.05 Ft
USD: 293.84 Ft

Skandináv lottó

A sorsolás dátuma: 2021. június 23.
A Skandináv lottó nyerőszámai a 25. héten emelkedő számsorrendben a következők:
2, 6, 8, 12, 14, 18, 23

Ezen a héten 2 telitalálat volt.
7-es találat: 2 db
6-os találat: 93 db
5-ös találat: 3574 db
4-es találat: 46396 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 16580 Ft
MOL: 2404 Ft
RICHTER: 8190 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.06.25: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Délutántól növekvő eséllyel, estefelé már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a csúcsérték 28 és 37 fok között valószínű, a keleti országrészben lesz a legforróbb, északnyugaton a kevésbé meleg idő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2021.06.26: A Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ennek megfelelően előbbi területen sok napsütésre van kilátás, de másutt is kisüt több órára a nap. Éjjel többfelé, napközben az erősebben gomolyfelhős tájakon több helyen, másutt elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Az oxidatív szennyezők mennyisége magasan alakul. Az ózon koncentrációja napközben, kora este a főváros tágabb térségében meghaladhatja az egészségügyi, esetleg a tájékoztatási küszöbértéket is. A forgalmasabb helyeken délelőtt, illetve este, késő este a nitrogén dioxid koncentrációja érheti el az egészségügyi határértéket. A PM10 mennyisége szintén a határérték körül alakulhat, de ez részben természetes eredetű (szaharai por). (2021.06.24. csütörtök éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet. (2021.06.23)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,