Péntek reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. július 31.)

Pénzcentrum2020. július 31. 07:45

Pénteken sem áll meg az élet attól, hogy közeleg a hétvége: a Pénzcentrum segít naprakésznek maradnod. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, de az aktuális árfolyamokért, időjárásjelentésért, akciókért sem kell külön kattintanod, olvass el mindent egy helyen! 2020. július 31., péntek.

Névnap

Oszkár

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 345.05 Ft
USD: 290.06 Ft
CHF: 319.94 Ft
GBP: 381.06 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 34797.24
OTP: 10350 Ft
MOL: 1805 Ft
RICHTER: 6610 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Július 31. péntek: A sok napsütés mellett inkább csak az északkeleti és a délnyugati, déli országrészben képződhetnek gomolyfelhők, de ezekből is csak egy-két helyen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél az északi megyékben megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, de egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Augusztus 1. szombat: Túlnyomóan napos időre lehet számítani, helyenként kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi szelet időnként élénk széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Augusztus 2. vasárnap: Általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen, késő délutántól, estétől azonban nyugaton, északnyugaton már vastagabb felhők is lehetnek. Napközben nem valószínű csapadék, estétől a nyugati, északnyugati megyékben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a déli szél, zivatarban pedig szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

A déli, délkeleti tájakon néhol még előfordulhat zápor, zivatar és emiatt nedves, csúszós útszakaszok, másutt azonban kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli, kora délutáni órákban nagyon erős az UV-sugárzás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,