Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. április 11.)

Pénzcentrum2020. április 11. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. április 11., szombat.

Névnap

Leó, Szaniszló

Friss hírek

Országos középtávú előrejelzés

Április 11. szombat: Sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem lesz. A Tiszántúlon megélénkülhet az északkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, északkelet felől délnyugatra haladva lesz egyre melegebb. Késő estére többnyire 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Április 12. vasárnap: Nagyrészt napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem várható. A déli szél sokfelé megélénkül, az Alpokalján és a Kisalföld nyugati felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 8 fok között alakul, de egyes fagyzugokban gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Április 13. hétfő: Magasszintű felhőzet szűri a napsütést, emellett főként délutántól többfelé megvastagodhat a felhőzet, és az ország északi felén kisebb eső, zápor is lehet. A szél délnyugatiról estétől egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei: Száraz utakon autózhatunk, a légmozgás is többnyire mérsékelt marad, napközben lehetnek néhol élénk széllökések.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

A napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, amennyiben biztonságosan meg tudjuk oldani, menjünk ki a napra, sétáljunk, kertészkedjünk!

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,