Tényleg jobb a SZÉP kártya, mint az üdülési csekk volt?

Pénzcentrum2014. július 22. 15:35

Látványosan növekedett tavaly a turisztikai forgalom, és az idei évre is jók az előrejelzések. A belföldi turizmus különösen erős - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. Horváth Viktória jelezte, a gasztronómia lehet a jövőben az a hívó szó, amellyel több vendéget lehet Magyarországra csábítani.

A SZÉP kártya-forgalom mellett, megjelent a saját költés is a turizmusban, ami azt mutatja, hogy a lakosság kilábalóban van a nehéz gazdasági helyzetből - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. Horváth Viktória azt is hozzátette: a belföldi turizmus vidéken különösen erős.

Már tavaly is 10 százalékkal emelkedett a turisztikai bevétel, és ez a tendencia tovább tart 2014 első félévében - ismertette a helyettes államtitkár.

Horváth Viktória úgy fogalmazott: a turisztikai ágazatnak az egyik legnagyobb kihívása a szezonalitás. A forgalom nagy része a nyári két - két és fél hónapban történik, ebben a belföldi forgalom adja a stabilitást. A vendégek nagyjából 60 százaléka belföldi turista és ebben a forgalomban a SZÉP kártya nagyon jelentős. A beváltóhelyek 80 százaléka vidéki, és a SZÉP kártya összforgalom 70 százaléka a vidéki turizmusból származik - részletezte a helyettes államtitkár.

Hozzátette: "a belföldi turizmus egy nagyon érzékeny műszer. Azt is mutatja, hogyha nehezebben megy, és azt is jelzi, hogy már van miből pihenésre, egészségmegőrzésre költeni".

Horváth Viktória azt mondta: a SZÉP kártya sokkal olcsóbb, egyszerűbb és biztonságosabb, mint az üdülési csekk volt. Nem utolsó sorban nagyon erős gazdaságfehérítő hatással bír, hiszen a papíros csekknek egy erős másodlagos piaca is volt - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Májusban kevesebb külföldi vendég érkezett Magyarországra, de nincs ok aggodalomra - hangsúlyozta Horváth Viktória. A helyettes államtitkár szerint egyre többen jönnek Oroszországból, és nemcsak városlátogatási, hanem egészségturisztikai céllal.

 

Címkék:
utazás, nyaralás, turizmus, szép kártya, üdülési csekk,