Elkezdődött a Sziget

MTI2012. augusztus 5. 14:03

C

A magyar dal napja a Szigethez hasonlóan szintén jubilál, hiszen idén az ötödik ilyen rendezvényt tartják meg. A fellépők sorát délben a nagyszínpadon az elsősorban a hatvanas-hetvenes évek dalait feldolgozó műsorával a Smile zenekar nyitotta, az első szám a Mindenki valakié volt, amelyet eredetileg Charlie énekelt. Az első órában Zalatnay Sarolta is színpadra lép és két dal énekel a Smile kíséretében.

A hőség miatt a szervezők a Sziget nagyszínpada előtti téren porlasztott vízzel hűtik a levegőt a nézőtér felett. A bejáratnál szintén hűtött tér fogadja a látogatókat, akik folyamatosan érkeznek a rendezvényre. A bejutás a fesztiválra gyors, zökkenőmentes, a délután folyamán várhatóan még többen látogatnak ki a Szigetre. Néhány programhelyszínen és a szolgáltató részeken az utolsó simításokat végzik, de a fesztivál gyakorlatilag megkezdődött.

A mintegy nyolcvan vasárnapi fellépő szinte lefedi a magyar könnyűzene élvonalát, ott lesz például Fenyő Miklós, a Beatrice, Balázs Fecó, az Európa Kiadó, az Első Emelet, Hobo, a Karthago, Koncz Zsuzsa, a Ladánybene 27, a Neoton Família, a Pa-Dö-Dö, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, a KFT, az URH, a Tátrai Band, Török Ádám és a Mini, Novák Péter, Gerendás Péter, Keresztes Ildikó, Kardos-Horváth János, a Kiscsillag, Rúzsa Magdi, Sub Bass Monster, a Péterfy Bori & Love Band, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is.

A négy évvel ezelőtti rendezvényhez hasonlóan idén újra öt-hat perc jut egy-egy produkcióra, de lesz néhány hosszabb műsor is. A fellépők egészen 23 óráig váltják egymást a nagyszínpadon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az idei Sziget fesztivál augusztus 13-ig tart és azon mintegy 300 előadó lép fel.

Címkék:
kiscsillag, koncz zsuzsa,