A VOLT Fesztivál otthona a legvonzóbb magyar város

Pénzcentrum2011. június 15. 14:32

Sopron végzett az élen a Magyarország legkedveltebb úti célját kereső internetes szavazáson. A vasárnap befejeződött, három héten át tartó szavazáson több mint 25 ezren adták le voksukat, mintegy 2500 hazai településre. Szakértők szerint azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek. Így vélhetően a soproni VOLT Fesztivál is közrejátszott, hogy a város az első helyen végzett.

Sopron a kezdetektől vezetett, végül 5770 szavazattal "ért célba". A második helyen Pécs végzett 4067 vokssal. A harmadik Eger lett 3467 szavazattal. A negyedik Hajdúszoboszló 3206 vokssal, míg Siófok 3049 szavazattal az ötödik helyet csípte meg magának. A hatodiktól a tízedik helyig Balatonfüred, Hévíz, Szeged, Gyula és Zalakaros végeztek.

"A szavazással az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarország turisztikai értékeire, mert Magyarország gyönyörű és csak arra vár, hogy felfedezzük. Nagyon örülök, hogy a közismertebb úti célok mellett kevésbé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaphattak a szavazás révén" - mondta Körtvélyesi Erzsébet, a szavazást szervező Vendégváró.hu turisztikai szakértője.

 


A szavazás egyébként számos meglepetéssel szolgált. Érdekes például, hogy Budapest csak a 19-ik legvonzóbb úti cél a szavazók szerint. De jobb eredményre lehetett számítani a 32-ik helyen végző Tokaj, a 29-ik Szentendre tekintetében is. Ugyancsak meglepő, hogy bár a balatoni települések összességében jól szerepeltek - kilenc került az első ötvenbe -, mégis a várakozással ellentétben nem lett dobogós balatoni település.

Ugyanakkor kellemes meglepetések is akadtak: Debrecen majdnem bekerült az első tízbe, végül a 11-ik lett. Ugyancsak pozitív meglepetés Sárvár 18-ik, Harkány 23-ik vagy éppen Kehidakustány 28-ik helyezése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Papp-Váry Árpád, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Turisztikai és Gazdasági Karának dékánja a városmárkázás szakértője úgy véli, hogy azok a települések tudtak az élmezőnybe kerülni, melyek elég ismertek és elég egyediek.

Az egyediség olyan előnyöket is felülírhat, mint a termálvíz vagy a Balaton: bár az első tíz helyen hét "vizes települést" találunk, épp az első három nem ilyen. A top városokról elmondható, hogy mindegyik esetében van egy elsőszámú szimbólum: Sopronban például a tűztorony vagy az évente megrendezett könnyűzenei fesztivál, Egerben a vár, Pécsen többek között a dzsámi. Emelett az is mellettük szól, hogy mindhárom belvárosa megújult az elmúlt években.

 

Címkék: