Genfi Autószalon: a villanyautó lett a sláger! A hibridek már csak statiszták?

Pénzcentrum2011. március 4. 10:02

A 2011. március 3. és 13. között nyitva tartó Genfi Autószalon még mindig a legrangosabb tavaszi európai seregszemlének számít. Az idei évben a részben vagy egészben elektromos meghajtású autók kapnak főszerepet, majdnem minden standon lehet ilyen járművet, vagy járműveket találni.

Az egyik legérdekesebb ezek közül a Renault Twizy, mely ugyan csak kétszemélyes, de a tervek - és a jelenlegi árfolyam - szerint 1,6 millió forint körüli áron lesz majd elérhető.

 

Igaz, az alapváltozatnak ajtói sincsenek, és korlátozott a befogadóképessége, de a városi közlekedésben a legtöbb autóban úgy is csak egy ember szokott ülni.

 


Mivel a Dacia is óriási népszerűségnek örvend a 10 000 euró alatti árával Nyugat-Európában, a 6 000 eurós villanyautó sikere szinte borítékolható.

 


A francia gyár nem csak ezt a járművét mutatta be a nagyközönségnek, hanem többi elektromos autóját is, melyeket bérelni is lehet majd a Hertz hálózatában. Az erről szóló megállapodást a kiállítás szakmai napján írta alá a két fél.

 


A Skoda az új logóját helyezte egy tanulmány hűtőrácsára, mely egyben a márka autóinak jövőbeni formavilágát is hivatott tükrözni. A Vision D motívumait leghamarabb az Octavia következő generációján lehet majd viszontlátni. Sajnálatos, hogy a Superb remek, kettős csomagtérajtó megoldása óta, azaz három éve sem a Skoda, sem más márka nem rukkolt elő igazán innovatív, valóban nagy jelentőségű, praktikus ötlettel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 


Két, elsősorban az egyéni vásárlók érdeklődésére számot tartó autót mutatott be a KIA, mind a Picanto, mind a Rio teljesen megújult külsővel és műszaki tartalommal gördült a publikum elé. Az alaposan megváltozott külcsín mellett a 7 éves garancia lehet a legnagyobb adu mindkét autó esetében.

 


A Suzuki a tavaly óta futó Swift csúcsváltozatát állította standja középpontjába. A 150 lóerős feltűnő színű élményautó itthon kevesek kiváltsága lesz, hiszen az olcsóbb változatok iránt is alig-alig mutatkozik kereslet. A Datahouse adatai alapján 2011 januárjában 22, februárban pedig 24 új Suzuki Swiftre szereltek magyar rendszámot.

Visszahívják a méregdrága Suzukit
Az ékszíj hibája miatt visszahívja a Kizashi európai változatát a Suzuki.

Visszahívja a Kizashi európai változatát a Suzuki. A tengerentúli változatnál jobban felszerelt európai modelleknél motorikus probléma merült fel, az ékszíj a laza feszítőgörgők miatt lecsúszhat a helyéről. A probléma nemcsak a Kizashit, hanem a Grand Vitarát is érinti, a javítás a gyártó szerint egy órát vesz igénybe.

Címkék:
genfi autószalon,