Dacia: új fapados családi modell érkezik

Pénzcentrum2011. február 23. 16:52

Francia lapértesülések szerint a Dacia Logan MCV és a Renault Grand Scénic közötti űrt töltheti be a hamarosan érkező hétüléses Dacia Popster. Előzetes információk szerint a modell vételárát 15 ezer euró alatt kívánják tartani. Már napvilágot láttak az első látványképek, melyek megerősítik a hétüléses egyterű érkezéséről szóló híreket.

A francia szaksajtó szerint hamarosan új modellt mutat be a Renault érdekeltségi körébe tartozó Dacia. A hírek szerint már előrehaladott állapotban van a Logan alaplemezre épülő hétüléses Popster.

 


A meghajtásról várhatóan 1,2-es, 1,4-es és 1,6-os benzinmotorok, valamint 1,5-ös dCi dízelmotorok gondoskodnak majd. A Popstert állítólag 15 ezer euró alatt már megvásárolhatják az román autóipar büszkeségei iránt érdeklődő vásárlók.

Hármast kapott a Dacia Duster
Elvégezte saját töréstesztjét az európai járműbiztonsági szervezet, az EuroNCAP a Dacia legújabb, nagy népszerűségnek örvendő modelljével. Az eredmény kicsit lehangoló, ugyanis az Európa-szerte nagyon kedvelt autó - a gyár teljes kapacitással üzemel - 74%-os eredménnyel mindössze három csillagot, azaz közepes osztályzatot érdemelt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legrosszabbul a Dacia Dusterrel elütött gyalogosok járhatnak, az általuk elszenvedett sérülések rontottak a legtöbbet a végeredményen. Úgy látszik, hogy a Renault a költségek alacsonyan tartása érdekében többek között a biztonságból is lejjebb adott.

Címkék: