Ezt is megértük: nem a Sziget ellen, hanem a Szigetért tüntetnek

Pénzcentrum2011. január 19. 10:02

Ma délután egyeztet a főváros Gerendai Károllyal, a Sziget szervezőjével a nyári fesztivál közterület-használati díjának számítási módjáról, valamint a kedvezmény lehetőségéről - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, röviddel a megbeszélés előtt - a Facebook közösségi oldalon szerveződött - tüntetést tartanak civilek a rendezvény védelmében, mivel szerintük az önkormányzat által kivetni tervezett közterület-használati díj ellehetetlenítheti a rendezvényt.

Mint arról korábban beszámoltunk, ebben az évben - a főváros pénzügyi-gazdasági állapotára hivatkozva - az önkormányzat felülvizsgál minden korábbi ingyenes közterület-használatot, ami több tucat kulturális rendezvényt érint.

Tarlós István főpolgármester közölte: a Szigetnek nem kellene a teljes, 2,6 milliárdos összeget kifizetnie, abból akár 1-1,5 milliárdot is engednének. Ám Gerendai a maradék egymilliárdot is sokallja, mondván: az egész fesztivál büdzséje 2,5 milliárd, a nyeresége pedig 80-100 millió.

A főszervező a lapnak azt mondta: megérti, hogy a főváros bevételt kíván növelni, de méltányosnak a nyereség 10 százalékát tartaná, így reméli, tisztázzák "a nagyságrendi problémát".

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: