Új autók potom áron! Van olcsóbb a Daciánál! Itt a lista!

Pénzcentrum2010. november 24. 10:02

Az új autók többségének ára már évek óta elérte a lélektani határt és jelenleg már csak hét típust lehet kétmilliónál olcsóbban megvásárolni. A magyar újautó-piac közel 3000 modelljéből is mindössze 25-öt lehet megvenni 2,5 millió forint alatt - írja a Népszabadság.

A mezőny legolcsóbb modelljeit a Renault és a Dacia kínálja. Az új Thaliát kedvezményekkel, akciókkal már 1,59 millió forintért hazaviheti az új tulajdonos. Manapság a legolcsóbb hazai gyártású autó, a Suzuki Splash. Érdekes azonban, hogy az 1,999 milliós akciós árral is csak a TOP 10 es lista 7. helyére fért fel a "mi autónk".

Akadhatnak azonban meglepetések a márkakereskedésekben, ugyanis a csábító árak ellenére a listákon több apró betűs kiegészítés is fel van tüntetve. A legtöbb kereskedésben számos modellt csak abban az esetben viheti haza az érdeklődő a listaárnál jóval olcsóbb akciós áron, ha a márkakereskedés által ajánlott finanszírozási konstrukcióban vásárolja azt meg.

Az árak mellett érdemes odafigyelni, hogy az akciós áron milyen plusz kiegészítőket, szolgáltatásokat nyújtanak a márkakereskedések. Az alapfelszerelést sok kereskedő például légkondicionálóval egészíti ki, és találkozhatunk több éves karbantartási garanciával valamint assistant szolgáltatással is, ami benne van a vételárban.

Címkék: