Nem álom: ingyen utazik a nyugdíjas, a kismama

MTI2010. május 30. 14:02

Júniustól ingyen utazhatnak Százhalombatta belterületén a helyben élő kisgyermekesek, mivel az önkormányzat átvállalja a költségeket - közölte a település sajtóreferense.

Kabelács Hajnalka elmondta, hogy a 100 százalékos utazási támogatást a város közigazgatási területén belüli buszközlekedésre vehetik igénybe azok, akinek a településen van az állandó lakhelyük, illetve életvitelszerűen ott laknak.

Az ingyen bérlet a három év alatti gyermekek szüleinek, illetve törvényes képviselőinek jár, akik terhességi gyermekágyi segélyben, gyesben vagy gyedben részesülnek, és nem folytatnak kereső tevékenységet. További feltétel, hogy az egy főre eső családi jövedelem ne haladja meg a havi nettó 171 ezer forintot. A támogatás bérlettípustól függően havi 5940, illetve 9380 forint.

A százhalombattai önkormányzat januárban a nyugdíjasok körében bővítette az ingyenes utazási lehetőséget, már 60 éves kortól jár a 100 százalékos kedvezmény. Erre, illetve a kisgyermekesek utaztatására 6-6 millió forintot különítettek el a 2010. évi büdzséből - közölte Kabelács Hajnalka.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: