Hiába koppintják, a Bentley szállít Kínába

Pénzcentrum2010. április 23. 14:02

A Bentley már lehúzott néhány bőrt a Continental sorozatról, de úgy tűnik,hogy a modellben még mindig rejlik potenciál. A héten a 2010-es Pekingi Autó Kiállításon két, kimondottan a kínai piacra tervezett változattal rukkolnak elő.

A két speciális kínai változat a már forgalmazott Continental GT, valamint a Continental Flying Spur Speed alapjaira épült. A Bentley a kínai piac fontossága mellett kiemelte a bevezetést megelőző gondos tervezői munkát.

A két modell kialakítása során gondosan együttműködtek a külső- és a belső kialakításért felelős részlegek, hogy a végeredmény igazodjon a kínai igényekhez. A gyártó létrehozott két új árnyalatot, a GT narancsra emlékeztető, míg a Flying Spur Speed magneta árnyalatban lesz elérhető.

Az színek a belső térben is visszaköszönnek, hasonló tónust kapnak a belső konzolok, a biztonsági övek, a szőnyegek, valamint néhány mechanikus elem. Az új komfort felszereltség része a frissített felfüggesztés, ugyanakkor a W12-es meghajtás változatlan maradt.

A Bentley 8 éve tört be a kínai autópiacra, azóta a tízszeresére nőtt az értékesítés és mára a harmadik legtöbb luxusautót ebben az országban adják el. 2009-ben összesen 421 darab Bentley talált gazdára Kínában, a növekvő trend a válság ellenére töretlen.

Címkék: