Ilyen lett a Suzuki új családi autója - plasztika utáni képek!

Pénzcentrum2010. január 27. 14:02

A márka kedvelői a múlt héten már olvashattak a Pénzcentrum oldalain arról, hogy kiszivárogtak az első képek a nyáron érkező Suzuki Swiftről. A japán gyártó nem tétlenkedik, ezúttal a vásárlók körében nem csak az ára miatt népszerű SX4-es modell 2010-es frissítéséről számolhatunk be.

A SX4 a kedvező árak miatt méltán népszerű az autóvásárlók körében, de nem csak emiatt szeretik. A külső megjelenésében divatos modell már-már egy egyterűre hajaz, ugyanakkor a belső tér közel sem akkora. Sok vásárló döntését megkönnyíti a megbízható japán technológia, bár a sedan kivitel nem mindenki tetszését nyerte el.

Az idei változtatások kapcsán azonnal észrevehető a megújult lökhárító és az átszabott hűtőrács, egyebekben csak apróbb finomításokat hajtottak végre, ami a külsőt illeti. Az autó belsejében és a motorháztető alatt több mindent tökéletesítettek, ugyanakkor a csomagtartóhoz nem nyúltak (ezt eddig is megfelelő méretűnek találták, a sedan 36 centiméterrel hosszabb, mint a ferdehátú, ami mind a raktér űrtartalmát növeli).

Az autó belsejében megújulnak és új megvilágítást kapnak a kijelzők, átdolgozták az utastér hőmérséklet-szabályozó rendszerét. A kormánykeréken található hangerő szabályozó gombot és körkörös megvilágítással látták el, ami esti vezetéskor történő állításkor segíti a járművezetőt. A kényelmi fejlesztések része a párnázott kartámla, a hangszigetelés tökéletesítése, valamint a jobb minőségű kárpit használata.

Az új 1,6 literes erőforrások - melyek benzines és dízel változatban egyaránt elérhetőek lesznek - takarékosabbá váltak, valamint új hengerfej és a blokk is. A mérnököknek sikerült tökéletesíteni a motor és a váltó közötti összhangot, ami fürgébbé tette a járművet. A 118 lóerős erőforrás 4400-as fordulaton 156 Nm-es nyomatékot ad le (Forrás: paultan.org).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kémfotó a nyáron érkező új Suzuki Swiftről

Címkék: