Európa nem fog kapni a négyajtós luxusautóból

Pénzcentrum2010. január 15. 13:02

Minden fronton előretör az ingolstadti luxusautógyár, az Audi. A négykarikás márka háza tájáról az egyik legújabb hír, hogy egy alacsonyabb kategóriában is bevezeti négy ajtós modelljét. Igaz, csak a tengerentúlon.

2015-re az Audi a világ vezető luxusautó márkája kíván lenni, azaz az évtized közepére maga mögött szeretné tudni két fő riválisát, a szintén bajor BMW-t és a baden-württembergi központú Mercedest. A terv megvalósítása érdekében az autógyártó összesen 42 modellt tervez felvonultatni a termékpalettáján köztük olyan újdonságokat, mint a mini kategóriás A1-es, a Mercedes CLS-sel konkuráló 4 ajtós A7-es kupé, vagy a 4 ajtós kivitelű A3-as - írja a MotorAuthority.


A lap információi szerint az A3-as sedan változatát kizárólag az észak-amerikai piacon fogja forgalmazni a cég, míg a kocsi ferdehátú 3 illetve 5 ajtós verziója csak Európában kerül a piacra. Az ok, amiért az USA-ban nem lehet majd vásárolni az utastérrel egy légterű csomagtartóval rendelkező A3-asból, hogy az Egyesül Államokban nincsen piaca egy 30 ezer dollárnál (nagyjából 5,5 millió forint) drágább ferdehátú autótípusnak.

A 2012-től kapható A3-as modellnek a méretei egyébként hasonlóak lesznek az 1994 és 1997 között (B5-ös sorozatszámú) A4-es modellnek. Az amerikai piacra szánt verzió várhatóan elsőkerék-hajtású lesz, és vélhetően egy izmos, kétliteres, négy hengeres, turbó benzinmotort fog kínálni hozzá a gyár, valamint az is elképzelhető, hogy egy takarékos dízellel is megjelenik a piacon.

Címkék:
legújabb bmw,