150 milliós profitot hozott a Sziget

Pénzcentrum2009. augusztus 18. 15:02

150 millió forint feletti profittal zárt a Sziget, így az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek a szervezőknek- tette közzé az econet.hu.

Mindeközben Gerendai Károly horvátországi fesztivál megrendezésén töri a fejét, akár már jövőre startolhat az új rendezvény.

A Sziget Fesztivál ennek köszönhetően és a szponzorációs bevételek visszaesése ellenére a rendezvényt követő első számítások szerint 150 millió forintot meghaladó plusszal zárt, ami mintegy 50 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest. A 2009. augusztus 11-én megrendezésre került Zene a Rasszizmus ellen című programsorozat ugyanakkor nem termelte ki a ráfordításokat, így az némiképp csökkenteni fogja a Fesztivál pozitív eredményét.

A Sziget Fesztivál zárásával véget ért a Sziget nyári fesztiválszervező munkája, ősztől a cég a jövő évi rendezvényeket készíti majd elő. Az idei szezon rendezvényei az előzetes kalkulációk szerint összességében 350-400 millió forint körüli eredményt termeltek (a Sziget Kft jelenleg a Volt Fesztivál és a Balaton Sound eredményének 50 százaléka illeti meg!), ami az econet.hu közleménye szerint jól mutatja, hogy a Sziget üzleti modellje a gazdasági válság körülményei között is működőképes.

 

Jön az Adria Sound?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mindeközben a Népszabadság mai száma Gerendai Károlyra hivatkozva azt írja, hogy a tulajdonosok (köztük az econet.hu) talán vesznek fel majd osztalékot a cégből, de várhatóan a terjeszkedésre is tesznek majd félre.

Valószínű ugyanis, hogy új fesztivál szervezésébe fognak Horvátországban: az Adriai Tenger partján egy a Balaton Sound-hoz hasonló prémium rendezvényt indítanának.

A fesztivált akár már jövő nyáron tető alá hozhatják, de egyelőre semmi sem biztos. A lehetséges helyszínek között szóba kerültek a szlovén határ menti területek, de Split és Zadar térsége éppúgy megfelelő lenne. A lényeg az autópálya közelsége és a kiváló tömegközlekedés.

Gerendai ugyanakkor maga is figyelmeztetett, hogy eddigi egyetlen külföldi fesztiváljuk még mindig veszteséges.

Címkék:
rasszizmus,