Plasztikai sebésznél járt a pehelysúlyú bajnok: íme, a végeredmény! - képpel

Pénzcentrum2009. július 8. 13:02

A terepjárók pehelysúlyú bajnokának tartott Suzuki Grand Vitara sorozat ötajtós modellje után a háromajtós kivitelt is átszabta a Suzuki. A szakértők szerint biztonságosabb, ízlésesebb és formásabb lett az új verzió, emellett a károsanyag-kibocsátási mutatókat is sikerült alacsonyan tartani.

Az ötajtós 2,4 literes vezérbika már a szalonokban van, de a Suzuki nem állt le és a Grand Vitara sorozat többi tagjának is kötelező ráncfelvarrást írt elő. A plasztikai sebészek pontosságával dolgozó mérnökök a külső- és a belső elemeket egyaránt átszabták.

A külső módosítások során némileg átalakult az autó emblémája körüli hűtőrács. Egységes irányelvek szerint újrarajzolták a külső visszapillantó tükör és a lökhárítók vonalát is. Belül megújult a műszerfal, a belső megvilágítás, az információs konzol kijelzője és a kormánykerékről vezérelhető gombok is.

Letisztultabb és biztonságosabb is lett Grand Vitara. Az új háromajtós az ötajtósból megismert 2,4 literes motort kapta, de kapható lesz az autó 1,6 literes benzin- és 1,9 literes dízelmotorral is. A szén-dioxid kibocsátást - utóbbiak esetében - sikerült 200 g/km alatt tartani.

Jobb lett az autó útfekvése, biztonságosabbá vált a fülke, új fékrendszert kapott az autó, a kaszni kialakítása során pedig figyelembe vették a legújabb ütközés elnyelő technikákat, valamint a gyalogosvédelmi eredményeket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A meglévő készletek miatt elképzelhető, hogy néhány hónapig párhuzamosan kaphatóak lesznek a régi és az új modellek egyaránt. A brit szalonokban 13,6 ezer fontért kínálják az 1,6-os benzinest és 16,2 ezer fontért az 1,9-es dízelt, de 600 font felárért rengeteg digitális és műszaki extrát kapnak a vásárlók.

Címkék: