Elutasították Lagzi Lajcsi kérelmét: nincs halasztás, börtön vár a nagybeteg zenészre

Pénzcentrum2023. március 8. 10:30

Elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét, ami ellen lehet ugyan fellebbezni, de a zenésznek be kell vonulnia a börtönbe, megkezdeni 3,5 éves büntetését. A bíróság szerint nem állt fenn törvényes oka annak, hogy el lehessen halasztani a büntetés megkezdését.

Elutasította a bíróság " G. L. elítélt", azaz Galambos Lajos halasztási kérelmét, így be kell vonulnia a börtönbe. A zenész korábban egészésgi állapota miatt kérte, hogy ne kelljen megkezdenie büntetését.

A közlemény emlékeztet, a Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Elsőfokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben. A másodfokú jogerős ítélet alapján 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért.  A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie. A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet hattáridőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- közölték. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

Címkék:
büntetés, börtön, bíróság, büntetés-végrehajtás, szórakozás, lagzi lajcsi, galambos lajos, zenész,