Új részletek a rezsicsökkentés megvágásáról: ez kegyetlen lesz, így fog számolni a kormány

Pénzcentrum2022. július 15. 12:39

Újabb részletek derültek ki a rezsicsökkentés részleges kivezetéséről: a kormány közlése szerint visszamenőleg nézik a fogyasztást, így nem lehet megúszni a rezsiemelést annak, aki az utóbbi egy évben átlag felett fogyasztott.

Fájdalmas részletek derültek ki a rezsicsökkentés részleges kivezetéséről. A kormány friss közleménye ugyanis azt is taglalja, milyen módon tervezik kiszámolni, hogy kinek mennyit kell fizetnie.

Az új szabály augusztus 1-től lép életbe, ezt követően is az előzőleg megállapított éves átlagfogyasztásra lesznek kiállítva a számlák. A számlázási rendszer technikai átállása előkészítés alatt áll, a technikai részletekről a fogyasztók időben tájékoztatást fognak kapni

- írták.

Tehát éves fogyasztást néznek és 2022. augusztus 1-jét megelőzően. Azaz ez akár azt is jelentheti, hogy a rezsiemelést senki sem fogja megúszni, aki korábban az átlag felett fogyasztott. A Portfolio szerint ők szinte azonnali tehernövekedésre készülhetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Amennyiben valakinek az éves fogyasztási összege az áram esetében 2523 kWh felett van, a gáz esetében pedig 1729 köbméter felett, akkor azonnal életbe léphet a magasabb piaci ár. 

Címkék:
gáz, kormány, áram, gázszámla, rezsicsökkentés, villanyszámla, gázfogyasztás, gázár, fogyasztás, átlag, áramfogyasztás, augusztus, földgázfogyasztás, áram ár, áram ára, lakossági gázár, gázárak,