A Lidl és az Aldi nagy trükkjei: így tarolnak a diszkontok?

Pénzcentrum2013. április 1. 17:32

Miért tarolnak a diszkontok? A spórolós fogyasztók számára egyre kevésbé fontosak a klasszikus márkatermékek, mégis 345 milliárd forintot költöttünk ezekre. De nem csak az étkezési szokásainkról került ki statisztika a napokban, az ország minden tizedik lakosa 70 éves vagy idősebb - derül ki a 2011. évi népszámlálás végleges adataiból. Tíz év alatt csaknem 250 ezerrel nőtt a 60 évesek és az annál idősebbek száma, miközben ugyanennyivel esett vissza a 15 évnél fiatalabbaké. Mi lesz így a nyugdíjunkkal?

A Lidl és az Aldi nagy trükkje: ezért tarolnak a diszkontok?
345 milliárd forintot költöttünk tavaly saját márkás élelmiszerekre - derül ki egy friss kutatásból. A számok azt mutatják, hogy a spórolós fogyasztók számára egyre kevésbé fontosak a klasszikus márkatermékek. Szinte már természetes, hogy ebben is a diszkontok - azaz a Lidl, az Aldi, a Penny Market - tarolnak.

Haladék a devizahiteleseknek: kitolták a határidőt
Május 31-ig meghosszabbította az árfolyamgát igénylésének határidejét kedden az Országgyűlés. A lépést a bankszövetség is támogatja.

Mi lesz a nyugdíjakkal? Így néznek ki most a magyar családok
Jócskán öregszik a magyar társadalom: az ország minden tizedik lakosa 70 éves vagy idősebb - derül ki a 2011. évi népszámlálás végleges adataiból. Tíz év alatt csaknem 250 ezerrel nőtt a 60 évesek és az annál idősebbek száma, miközben ugyanennyivel esett vissza a 15 évnél fiatalabbaké. Folyamatosan csökken a házasságkötések száma. Noha még mindig 4,3-szer több házaspár van, mint amennyi élettársi kapcsolatok, minden ötödik kapcsolatban házasságkötés nélkül élnek együtt a párok. A magyarországi családok 20 százalékát egyedülálló szülő és a vele együtt élő egy vagy több gyermeke alkotja.

Sosem volt még ilyen Magyarországon, alig kapunk a pénzünkért valamit
A várakozásoknak megfelelően a Matolcsy vezette jegybank is további 0,25 százalékponttal a történelmi mélypontjára, vagyis 5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Az alapkamat határozza meg, hogy a bankok mekkora hozammal tarthatják a pénzüket az MNB-ben, tehát a teljes gazdaságra hatással van. Mi is azonnal érzékelhetjük ezt a betétek hozamain és a hitelek kamatain, de ne emiatt váltsunk most eurót.

Forint vagy euró: hova tedd a pénzed, ha nagyobb hozamra vágysz?
Egyre több helyről hallani, hogy a forintkamatok annyira alacsonyak, inkább érdemes euróban takarékoskodni. De a jelenlegi gyenge forint mellett ésszerű elkezdeni most devizabetétetben takarékoskodni? Az euró és forintkamatok között kicsi a különbség, de az árfolyam változása miatt koránt sem mindegy, melyiket választjuk. A Pénzcentrum.hu cikkében megnézzük mire kell figyelned, ha forint- vagy devizabetétben gondolkozol.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tízezreket bukhatnak a gyanútlan vásárlók! Támadnak az átverős netes boltok
Az internetes vásárlás, rendelés terjedését egyre gyakrabban használják ki a csalók, a bűnözők. Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor több tízezer forintot buknak a gyanútlan áldozatok: a Pénzcentrum.hu mutatja, mire érdemes figyelni, ha online vásárolunk.

Mennyit érnek az élettársak gyermekei? Itt a miniszter válasza
Tovább kell erősíteni az adóhatóság ellenőrzési tevékenységét, a cél, hogy az eddig érintetlen területeken is megjelenjenek a revizorok - erre hívta fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelmét Varga Mihály újdonsült nemzetgazdasági miniszter. A miniszter közölte: a nagy adórendszerbeli átalakítások véget értek, most a finomhangolás időszaka jött el. Egyebek között azt is áttekinti a kormány, hogy milyen hatással van a gyermeknevelésre a családi adókedvezmény bevezetése. Az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése egyelőre nem került ugyan le a napirendről, de a miniszter által felvázoltak alapján vajmi kevés esély van arra, hogy elszánja magát a kormány erre a lépésre.

Címkék:
adozas, vásárlás, karrier, öngondoskodás,