Most fillérekért vehetsz telket a Balatonnál

Pénzcentrum2011. október 14. 10:03

Csatorna nélkül eladhatatlanok a balatoni telkek, ezért számos, jelentős idegenforgalmi beruházás megvalósítására alkalmas terület sem talál gazdára. Így az sem meglepő, hogy idén még tovább zuhantak a régióban az ingatlanárak - írja a Napi Gazdaság.

Források híján csak nagyon lassan haladnak a csatornahálózat-fejlesztések a Balaton-parti háttértelepüléseken. Szakemberek szerint így nem csoda, hogy idén tovább zuhantak a régióban az ingatlanárak. Akadnak például olyan területek, ahol a korábbi zuhanást követően további 15-20 százalékos visszaesés volt tapasztalható.

A Balaton-felvidéken például egy 600 négyzetméter körüli csatornázott telekért 7-8 millió forintot is elkérnek, míg egy hasonló adottságokkal rendelkező, viszont nem csatornázott telek még 3 millió forintért sem kell senkinek.

A déli parton is siralmas a helyzet. Az elmúlt három évben az érintett falvakban, ahol korábban sok külföldi vevő is megfordult, ma már fillérekért sem találnak gazdára az ingatlanok. Csak tetézi a gondokat, hogy nincs pénz az infrastruktúra fejlesztésére, s már a külföldiek is inkább szabadulnának tulajdonuktól.

Az alacsony árak talán csak a befektetőknek lehet vonzó. Hiszen most egy 1000-1500 négyzetméteres telekhez akár 1,5-2 millió forintért hozzá lehet jutni, mely a csatornázás után akár 6-7 millióért is elkelhet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: