Családi ház 10 millióért a Velencei-tónál

Pénzcentrum2011. március 25. 09:02

Úgy tűnik vége az uborkaszezonnak a velencei-tavi ingatlanpiacon. Az árak csökkenése a tavasz közeledtével megállt, sőt van példa arra is, hogy egy jó helyen fekvő ingatlanért többet kérnek, mint tavaly ősszel - írja a Napi Gazdaság.

Egyre többen választják állandó lakóhelynek a tó parti településeket. A legnépszerűbbek a fűthető 80-100 négyzetméter területű, korszerű, új építésű családi házak, de van kereslet a lepusztult állapotban lévő, olcsó, felújítandó nyaralókra is. A tavalyi mélypont után beindulni látszik a telkek piaca is.

Az érdeklődők legnagyobb része a közeli nagyvárosokból érkezik. Egyre többen költöznek ki például a székesfehérvári panelekből és érkeznek vevők a fővárosból is.

Az elmúlt egy évben az ügyfelek száma közel a duplájára nőtt, sőt egyre több a tényleges vevő is - mondta Csáki Árpád, ingatlanközvetítéssel foglalkozó székesfehérvári ügyvéd. Február óta többnyire a tó északi partján, az autópályához közel eső települések ingatlanjai a legkeresettebbek, de Velence és Gárdony is igen felkapott.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy Nadap és Sukoró környékén a lélektani határ 16-18 millió forint körül mozog igényes családi házak esetén, míg a déli parton, a döntően Székesfehérvárról ide költözők, többnyire a 10-12 millióért kínált ingatlanokat keresik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: