Segélypanel: 106 felnőtt lakóból csak egy dolgozik

Pénzcentrum2011. január 11. 05:22

Megdöbbentő foglalkoztatottsági statisztikát tett közzé a brit Daily Mail egy - külsőre nem is annyira lepukkant - birminghami panelház lakóiról. Az épületben élő 106 aktív korú lakó közül mindössze egyetlen egy rendelkezik bejelentett állással, a többiek különféle szociális ellátásokban részesülnek.

A lakásvásárlók jó ideje elkerülik azt a városrészt (Washwood Heath), ahol a hírhedt panelház található. A lakóközösség egyetlen kivétellel az elérhető szociális támogatások valamelyikén tengeti az életét.

Egyedül a képen látható James Beards-nek van munkája, ő targoncásként dolgozik egy raktárban.

"Soha eszembe nem jutna segélyt kérni! Bosszantó, hogy miközben én keményen dolgozom a megélhetésért, az itt élő emberek a fülük botját nem mozdítják, csak a segélyekre várnak" - mondta a lapnak a férfi.

A statisztikák szerint a lakók közül ötvenen munkanélküli segélyt kapnak, harmincan korhatár alatti rokkantnyugdíjasok, húsz lakó a gyermekét egyedül nevelő szülőket megillető támogatásban részesül, a többiek valamilyen más ellátást kapnak.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Nagy-Britanniában jelenleg másfélmillió olyan aktív korú ember él, aki az elmúlt öt évben kizárólag a segélyekből és az egyéb szociális támogatásokból tartotta el magát.

 

Címkék: