Így spórolhatsz a fűtésszámlán!

Pénzcentrum2010. november 16. 13:02

Az időjárás-előrejelzés szerint még minimum egy hétig marad az enyhe, tavaszias idő. Remek alkalom ez, hogy felkészüljünk a fűtési szezonra és elvégezzünk a lakáson egy-két költségmegtakarító munkálatot. Összegyűjtöttünk 10 tippet, ami segíthet csökkenteni a fűtésszámlát. 

Az energiával sokféle képpen spórolhatunk: a szigeteléstől, a kazán beállításon keresztül egészen az energiaszolgáltató váltásig sok apró trükk létezik. Mindezek segítségével úgy tudunk spórolni, hogy közben a meleg megmarad a lakásunkban.

 A következőket tanácsoljuk:

  • Ellenőrizzük, hogy megfelelően vannak-e szigetelve az ablakok, az ajtók és a falakon átmenő csővezetékek. Ahol rést találunk, még most a jó idő alatt ki lehet javítani különböző habokkal és tömítőanyagokkal.

  • Végezzünk energia-vizsgálatot. Kérdezzünk meg szakértőt, vagy olvassunk utána az interneten az energiahatékony fűtési technikáknak. 

  • A hő mintegy harmada a tetőn keresztül szökik el. A szigetelésnél már használnak a gyapotnál jobb, hatékonyabb ásványi eredetű anyagokat. A téli időszak alatt akár 30 ezer forint is megspórolható az átalakítással.

  • Akik egyedi gázórával rendelkeznek, tájékozódjanak az árakról más szolgáltatónál is. Amennyiben jobb árakat találnak ott, ne habozzanak váltani.

  • Vásárolhatunk újfajta kondenzációs kazánt, ami sokkal fejlettebb, mint a hagyományos szerkezetek és energiatakarékos üzemmódba is állíthatók.

    NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

    Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Ha egy szál pólóban sétálgatunk otthon a hideg időszakban, az luxus, és olyan mintha pénzt égetnénk el. Inkább csavarjuk le a központi fűtésszabályzót 1 fokkal, így 10 százalékkal is kevesebb lehet a fűtésszámlánk. Éjszakára fűtsük fel a lakást, majd a kellő hőmérséklet elérése után állítsuk lentebb a hőfokot. Valamint, ha nem tartózkodunk napközben otthon, szintén lehet minimalizálni az energiafogyasztást.

  • Amennyiben villanyfűtésünk van, ne használjuk túlzott mértékben a konyhai, fürdőszobai szagelszívó berendezést, ventillátort, mert ezek is nagymennyiségű energiát vesznek igénybe.

  • Ha egy régi házban lakunk, aminek rosszul szigetelt, elöregedett, melegvizes csővezetéke és tartálya van, nem árt újra befedni a rendszert, hogy ne veszítsünk használat közben annyi hőt.

  • Ha vannak a házban ki nem használt, üres részek, szobák; lekapcsolhatjuk a fűtést ezekben a helyiségekben, de nyilván arra azért érdemes ügyelni, hogy a csövek ne fagyjanak el.

  • Egy kandalló nagyon jó megoldásnak tűnik a megtakarításra. Viszont ügyeljünk, hogy minden ablak be legyen zárva és ne legyen huzat a lakásban, mert akkor elvész a tűz melege.

 


 

Címkék: