Lakásvásár: az energiahatékonyság a kulcsszó most az építőiparban

Pénzcentrum2010. szeptember 24. 10:32

A környezetvédelem és energiatakarékosság iránti globális felelősségvállalás most tetőzik a magyar építőiparban. Az új építésű épületeknek, lakóingatlanoknak ma már hazánkban is meg kell felelniük az Európai Uniós energetikai szabványoknak. A Magyar Téglás Szövetség a 17. Budapesti Lakásvásár kiállítás pénteki nyitónapján délután konferenciát rendez a SYMA csarnokban azzal a céllal, hogy felhívja az építkezők figyelmét azokra a különleges szempontokra, amelyek egyre megkerülhetetlenebbek. A Lakásvásár nyitónapján Magyarország legjobb szakemberei ülnek össze annak érdekében, hogy gondolatot cseréljenek a témával kapcsolatban. A rendhagyó konferencián, az ingatlanszakma képviselőin túl építészek, építő- és környezetvédelmi mérnökök is jelen lesznek.

A világ primerenergia felhasználásának csökkentése, a klímavédelem az építőipartól is hosszú távú stratégiát kíván. Energiát megtakarítani sokféleképpen lehet. Lehet-e úgy, hogy az ne kerüljön sokba, ne terheljük a természetes környezetet, és mindeközben otthonunk biztonságot adjon, és jó hatással legyen egészségünkre? Természetesen igen, hiszen még a legmagasabb fokú energiahatékonyság sem mond ellent a téglával történő fenntartható építésnek. A valóban fenntartható, értéket teremtő és azt meg is tartó építésnek a hagyományos technológiák már kipróbált, bizonyított elemeit kell ötvöznie az új innovatív megoldásokkal, a megújuló energiák felhasználásával.

A "Lakókomfort" című konferencián olyan lényeges, a lakások tervezése és vásárlása során felmerülő kérdések kerülnek terítékre, mint a "hőkomfort", a "belső levegőminőség" vagy a "vizuális komfort". A résztvevők a Wienerberger Téglaipari Zrt. előadóitól megismerhetik az "A+"-os energetikai besorolású téglaházak építésének legkorszerűbb fejlesztéseit. A rendezvényen az energiahatékony téglaházak építészeti megoldásairól és az energiatakarékos otthon építésére alkalmas fejlesztésekről is szó lesz majd.

A konferencián bemutatott rendszerek alkalmazásával vizsgálható a levegő minősége, a hőszigetelés minősége és ezzel együtt az energiahatékonyság is. Kiszűrhető ezáltal továbbá az alvászavart, feledékenységet, szívritmus-zavart, és depressziós megbetegedéseket "elektroszmog" is, amely az elektromos és mágneses mezők sugárzásaiból adódik.

Lakossági fórumok lakókomfort témában

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A konferencia kísérőrendezvényeként a közönségnapokon, 2010. szeptember 25-én és 26-án 13 órától a téma iránt érdeklődő látogatók a lakossági fórumon ismerhetik meg a lakókomfort témáját, a házépítéssel és vásárlással kapcsolatos legfontosabb kritériumokat. A fórumon a Wienerberger szakértői hasznos tanácsokkal segítik a vásárolni, építkezni szándékozókat is.

Címkék: