Rá sem ismerni a fővárosra! 100 éves képek + videó

Pénzcentrum2010. március 18. 12:02

Mondhatnánk, hogy egy letűnt kor képei, de nagy kérdés, hogy mit szólnának a mai állapotokhoz az akkori városlakók. A megsárgult felvételek és a mai pillanatképek összehasonlítása során döbbenünk rá, hogy egy évszázad alatt mennyire átalakul a minket övező városkép.

A macskaköves utcákat és a lovas szekereket aszfaltozott útburkolat, valamint autók és egyéb tömegközlekedési eszközök váltották fel, a szépen kidolgozott homlokzatok helyén sokszor villogó reklámfelületeket találunk.

A Daily Mail Londont a Pénzcentrum Budapestet próbálja bemutatni akkor és most, a felvételek lenyűgözőek. Mindkét város hatalmas károkat szenvedett el a második világháború során, ezért a XX. század elején készült felvételeken sok olyan épületet láthatunk, melyet esetleg a nagyszüleink csodálhattak meg gyermekkorukban.

Budapest akkor és most:

A Kálvin tér a századelőn és most:


A Blaha Lujza tér a Nemzeti Színházzal és napjainkban:


Az Erzsébet körút a 60-as és a 2000-es években:


A Klotild paloták - háttérben az Erzsébet híddal - a 70-es években és napjainkban:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy svéd videó Budapestről az 1930-as évekből:


A Borough High Street 1903-ban és napjainkban:


A Bush House 1932-ben és jelenleg:

(A képek forrása: budapest.egykor.hu, Daily Mail)

Címkék: