Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

Pénzcentrum2009. december 9. 14:02

Sokan álmodnak olyan tengerre néző kilátásról, mint amilyennel 64 éves Bryony Nierop otthona rendelkezik, de az ő esete bebizonyította, hogy az sem mindig jó, ha túl közel van a tenger. Az angol fővárostól 200 kilométerre észak-keletre fekvő Happisburgh-ben körülbelül 30 ház zuhant a mélybe az elmúlt másfél évtizedben, a szakadék széle már a hat unokával rendelkező nagymama kertjében található, de ő nem hajlandó tágítani.

A szigetország keleti partvidékén található Happisburgh egyike annak a 15 településnek, amely központi támogatást kért a part mentén élő ingatlantulajdonosok kárpótlására.

A falu negyedmillió fontot költött a 4 ezer tonna szikla felhasználásával készült hullámtörő gát megépítésére, de az eróziót ez is csak átmenetileg tudta megállítani.

A férjétől külön élő hölgy tavaly vásárolta a házat, akkor a szakértők maximum 3 évet jósoltak a leomlásig, de a nő vállalta a kockázatot. Elmondása szerint négy macskát tart, akik megérzik a veszélyt és kellő időben figyelmeztetik majd, hogy mikor kell elhagyni a házat.

A 90-es években készült képeken jól látszik, hogy a ház után még több ingatlan is sorakozott, az utca nagy részét mára elnyelte a mélység. A fenyegetettség ellenére a nagymama nem hajlandó költözni és a kárpótlásra sem tart igényt, mivel ő már a veszély ismeretében költözött ide.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A közelmúltban készült képeken jól látszik, hogy a második szomszéd háza már odalett, a szakadék széle pedig már a kert végében húzódik. A hullámtörő gát elkészítésekor arra számítottak, hogy tíz évre megoldódik a probléma, de a természet erősebbnek bizonyult.

"Fafejűnek tartanak, de addig nem tágítok, amíg a macskáim nem jelzik, hogy itt az idő. Mióta kiderült, hogy kárpótlást fizetnek, mindenki a pénzre hajt és már senkit nem érdekel a partszakasz védelme" - mondta az egyébként munkagépek javítását végző vállalkozást vezető hölgy. A képek forrása: Daily Mail

Címkék: