Döbbenetes képek: hajléktalanok a milliárdos luxusvillákban

Pénzcentrum2009. október 20. 11:02

Illegális lakásfoglalók vettek birtokba egy elegáns londoni ingatlant: a fiatalok jelenlegi szomszédja Roman Abramovics volt felesége...

Nagy-Britannia legdrágább utcájában találtak maguknak új otthont azok az illegális lakásfoglalók, akik sorozatosan költöznek be az üresen álló londoni luxusingatlanokba.

 


Az a ház, amit a napokban foglaltak el a hírek szerint 15 millió fontot -4,3 milliárd forintot -ér. A fiatalok szemközti szomszédja Roman Abramovicsnak, a Chelsea dúsgazdag tulajdonosának volt felesége: a lakásfoglalók humorérzékéről tanúskodik, hogy a londoni futballklub legnagyobb ellenfeleinek -például a Barcelonának- mezét és zászlóit tették ki a teraszra, hogy Irina Abramovics is ezeket lássa, amikor kinéz az ablakon.


Fotó: dailymail.co.uk


A lakásfoglalók az elmúlt hetekben már több ingatlant is birtokba vettek, kivétel nélkül a legelegánsabb londoni környékeken: az üresen álló házakba általában az ablakon keresztül másznak be. A luxusingatlanokat azonban nem kímélik, amint a képeken is látszik, igencsak "lelakják" azokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fiataloknak egyébként tisztességes munkájuk van, egyesek az olimpiai építkezéseken dolgoznak, míg mások művészek, filmesek, de vannak köztük leszerelt katonák is. Ők úgy gondolják, hogy minden joguk megvan ahhoz, hogy beköltözzenek a hónapok óta üresen álló házakba. Mint egyikőjük elmondta: szerintük a szomszédok is örülnek annak, hogy újra van élet a közeli házakban.


Fotó: dailymail.co.uk


Arról egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség milyen intézkedéseket foganatosít az illegális lakásfoglalók ellen, de a kéretlen bérlők azzal fenyegetőznek, hogy a környék összes üresen lakását megtöltik majd élettel.

Címkék:
roman abramovics,