Penthouse extrákkal: 800 milliót csengetett az énekesnő

Pénzcentrum2009. szeptember 6. 14:02

Az izlandi popénekesnő Björk (teljes nevén Björk Guðmundsdóttir) és férje már alig várják, hogy lezáruljon az ingatlanvásárlásuk körüli jogi procedúra és birtokba vehessék az új brooklyni lakásukat. A hírek szerint Björk és Matthew Barney 4,25 millió dollárt (800 millió forintot) fizettek a 270 négyzetméteres penthouse lakásért.

Az egyik tengerentúli ingatlanközvetítő cég kiszivárogtatta a sokáig titokban kezelt ügylet részleteit, értesüléseik szerint augusztus 19-én került sor az adásvételi szerződés aláírására.

A pár hosszas keresés után New York Brooklyn kerületében találta meg az ízléséhez legközelebb álló lakást.

A nagy alapterületű, összesen 9 szobát magába foglaló ingatlan egy II. világháború előtt épített társasházban felső emeletén található.

A lakást tágas terek jellemzik, az extrák között szerepel egy fatüzelésű kandalló, egy 350 palack tárolására alkalmas borkamra, valamint a teraszon kiépített programozható locsolórendszer.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pár rendelkezik egy manhattani lakással, amin 1,7 millió dollárért próbálnak túladni, valamint egy másik New York-i lakással, ami 1,8 millió dollárért megvásárolható, vagy heti 7 ezer dollárért kibérelhető.

Forrás: Bergproperties

Címkék: