Lidérc a szomszédban: feldúlt életek, 42 tonna szemét

Pénzcentrum2009. július 7. 13:02

Közel 20 ezer dolláros bírság megfizetésére kötelezték a New York-i hivatalok azt az apát és fiát, akik 42 tonna szemetet, lomot és kacatot halmoztak fel az alig kétezer négyzetméteres telkükön. A szemét és a hulladékok elszállításáról a helyi hivatalok gondoskodtak, miután több bejelentés is érkezett a szomszédoktól, akiknek az utóbbi időben rémálommá vált az életük.

A hivatal képviselője szerint ilyet eddig csak filmeken látott. A telken több roncsautó, szanaszét szórt autóalkatrészek, használt gumiabroncsok, csövek, vezetékek és minden egyéb lom megtalálható volt, amit csak el tudunk képzelni. A szemétszállítók legalább 10 alkalommal fordultak és több konténert is megtöltöttek a felhalmozott lomokkal.

A fiatalember - szabálytalanul - számos kiszolgált akkumulátort és fáradt olajat is tárolt a területen, ami a földbe szivárgott, megfertőzve ezzel a talajt és veszélyeztetve a vizeket. Ami a legszomorúbb, hogy mindez karnyújtásnyira történ a város legszebb partszakaszától - mondták az eljáró hivatalnokok.

Az apa elmondása szerint többször megpróbálta rábírni a fiát, hogy tegyék rendbe a területet és szabaduljanak meg a szeméthegyektől, a fiú ilyenkor azonban kalapáccsal fenyegette meg. A fiatalember már előzetesben van, két bűncselekménnyel is vádolják.

A szomszédok elmondták, hogy - amellett, hogy eladhatatlanná váltak a házaik - az állandó pakolás, ordibálás, zajongás és bűz rémálommá is tette az életüket. "Már legfőbb ideje volt, hogy elvigyék ezt a szemetet! Na meg a szemetet is!" - mondta az egyik szomszéd.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

(A képek forrása: newsday.com)

Címkék: