Durva! Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a nélkülöző kisnyugdíjasok

Pénzcentrum2019. január 13. 19:05

Ezek voltak 2019 második hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre vagy a képes ajánlókra.

Ez most komoly? Ennyiért gürizhetnek napi 8 órában a magyar nyugdíjasok

Sokan, több tízezren dolgoznak nyugdíj mellett keresetkiegészítésként, és ma már egész jól fizető állásokat is találhatnak - legalábbis a fővárosban. A Pénzcentrum információi szerint árufeltöltőként vagy eladóként megkereshetik a magyar átlagnyugdíj összegét.

Bő 40 napig várakoztak: ennyi magyar nyugdíjast érintett a késve utalás

Több mint 1,2 millió nyugdíjast érintett, hogy egy technikai probléma miatt az Államkincstár késve utalta el a januári nyugdíjakat. A legfrissebb információk alapján már az érintettek 60 százaléka kéri bankszámlára a folyósítást, amivel nem kevés pénzt spórol az állam. Mutatjuk azt is, hogyan lehet dönteni arról, hogya postás hozza a pénzt, vagy a jóval olcsóbb és biztonságosabb folyószámlára érkezzen.

Érik az újabb hitelválság? Ilyen őrületnek legutóbb brutális krach lett a vége

2019 a hitelek összeomlásának éve lehet - gondolják egyesek. Látva a kihelyezések brutális emelkedését az elmúlt években, akár aggódhatnánk is. A legnagyobb növekményt ezen belül is a személyi hitelek terén észlelhettünk. Szerencsére manapság nem tapasztalunk tömeges bedőléseket, de ha a háttérben fújódik a lufi, annak katasztrofális következményei lehetnek. Épp ezért most megnézzük, jelenleg mennyire tűnik valós forgatókönyvnek az összeomlás - a kiugróan növekvő hitelfelvétellel nő-e az esélye a tömeges bedőléseknek, kamatemelést és szigorodó szabályozást okozva ezzel. Megmutatjuk, érdemes-e félni a hiteleseknek vagy a hitelfelvételen gondolkodóknak. A legjobb konstrukció kiválasztásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Lakásvásárlás vagy bérlés: kiszámoltuk, melyik éri meg jobban

A rohamosan növekvő bérlakás- és lakásárak miatt sokan döntenek ma úgy, hogy hitelt vesznek fel, és lakást vásárolnak. A lakáshitelek piaca nagyon élénk, de ez nem meglepő, hiszen a magyarok mindig is a saját otthont preferálták a bérléssel szemben. Kérdés, hogy érdemes-e saját lakásba fektetni, tudva azt, hogy a piaci viszonyok bármikor változhatnak. Ennek próbáltunk utánajárni.

Ezeket az autókat lopják most a legtöbbet itthon: itt a számok mögötti valóság

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) néhány napja közzétette 2018-ra vonatkozó autólopási statisztikáit. Ebből kiderült, mely típusú szémélygépkocsit lovasították meg legtöbbször tavaly. Mi azonban most a számok alapján annak jártunk utána, mely márkájú autók tulajdonosai aggódhatnak leginkább attól, hogy egy nap meglovasítják járgányukat.

Életveszély az utakon: ezek a legveszélyesebb autómárkák most a piacon

Rengeteg a baleset hazánkban, és a lakosság egy jelentős hányada olyan autókkal jár, amelyekben nem lehet komolyabb sérülés nélkül megúszni a csattanást. Pedig vannak olyan autók, amik jól szerepeltek a törésteszteken, és a magyar pénztárcáknak sem olyan vészes az árfekvésük.

Vaj, kenyér, liszt: a briteknél, osztrákoknál olcsóbb, mint itthon. Mi folyik itt?

Az Egyesült Királyságban olcsóbb a vaj, a vizsgált kiszerelésű kenyér, de még a Nutella is, mint Magyarországon. Ráadásul az osztrákok lisztet is olcsóbban tudnak megvenni, mint a magyarok. A csirkemell, a burgonya és a tej ugyanakkor nálunk a legolcsóbb. A Pénzcentrum 4 országban hasonlította össze 12 élelmiszer és üdítő árát, azért hogy kiderüljön mennyit fizet a lakosság közel azonos vagy teljsen megegyező termékekért. A világmárkákkal természetesen nem volt nehéz dolgunk, azok esetében maximum a kiszerelések voltak mások, tejből, kenyérből vagy éppen krumpliból azonban nem márkák mentén haladtunk (nem is tudtunk volna), hanem megpróbáltuk a lehető legjobban egymásra hasonlító - mennyiségben, minőségben - termékeket kiválasztani.

Idén féláron nyaralnak az élelmes magyarok: mutatjuk, hogy csinálják

Habár még csak január van, az utazási irodák kínálatában már elérhetőek a legfrissebb ajánlatok. Aki jutányos áron szeretne utazni, annak már csak pár hete van meghozni a döntést és kiválasztani az idei úti célt. Összegyűjtöttük a nyár legjobb ajánlatait: ennél olcsóbb utakat úgysem találsz!

További érdekes cikkeink:

Címkék:
pénzcentrum.hu, nyugdij, hírek, pénzügyek, penzcentrum, lakossági pénzügyek, törésteszt,