Százezreket buknak a nyugdíjasok: már megint ők az áldozatok

Pénzcentrum2014. július 6. 17:21

A devizahitelesek mentőcsomagja mellett a nyugdíjasokat átverő termékbemutatóról szólt a 27. hét itt, a Pénzcentrum.hu-n. Mutatjuk, melyek voltak a legérdekesebb témák - a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!


Százezreket buknak a nyugdíjasok: már megint ők az áldozatok
Ismét fókuszba kerültek a termékbemutatók - és valószínűleg nem a nyári uborkaszezon miatt. A hatóságok szerint durvul a helyzet: egyre több panasz érkezik, sokszor a kiszolgáltatott idősek jelentik a célpontot.

MI LESZ A DEVIZAHITELESEKKEL?

Megszavazták a devizahiteles törvényt

Még több pénz járhat a devizahiteleseknek, mint gondolták

A felvett autóhitelek egyharmada visszajárhat

Mennyit, mikor és hogyan kapok vissza a bankomtól?

Bankszövetség: a devizahitelek tisztességesek voltak

Nem csak a végtörlesztők járhatnak rosszul a devizahiteles csomaggal

Újabb javaslat a devizahitelesek megsegítésének ügyében

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Fogadjunk, hogy nem tudtad, mennyi minden változott júliustól

Július elsejével számos változás lépett életbe Magyarországon. Sok hazai bank módosította hirdetményeit: van, ahol a díjak csökkenésével, vagy éppen nyári akciókkal találkozhatnak az ügyfelek. Ezentúl elektronikus lesz az anyakövezés, és egy okmányra lesz szükség a korábbi négy helyett. Megváltoztak emellett többek között a versenyjogi szabályok, a jövedéki termékekre vonatkozó vámtarifa szabályozás és külföldi mobiltelefon-használat díjai is. De örülhetnek a Balatonra készülők is, ezentúl étkezőkocsikban falatozhatnak bizonyos vonatjáratokon útban a Magyar Tenger felé.

Meglepő, mennyit spórolhatsz otthon, ha nyaralni mész
Nem is gondolnád, milyen sokat spórolhatsz, ha kikapcsolod a klímát, és a bojlert, kihúzod a hűtőt és áramtalanítod a legtöbb fogyasztódat mielőtt hosszabb időre elutazol. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte neked, mit kell tenned, ha szabira mész!

Családi házad van? Mától jönnek a gigabírságok
Július 1-től komoly bírságra számíthatsz, amennyiben a földeden - például a kertedben - parlagfüvet találnak. Ha azt hiszed, nálad a hatóság úgysem kopogtat, jobb, ha tudod, akár a szomszédod is feldobhat.A parlagfűszezon augusztus elejétől szeptember végéig tart, de a hatékony védekezés érdekében idejében...

Magyarok tízezrei úgy indulnak vásárolni, hogy erről fogalmuk sincs
Bár június 13-án új fogyasztóvédelmi szabályozás lépett életbe Magyarországon, egyelőre kevés kereskedő vagy gyártó tudja, milyen kötelességei vannak a vásárlókkal szemben.

Ennyit az ingyenes készpénzfelvételről: itt a kijózanító pofon

Jókorát lépett vissza Magyarország a bankkártya-használat terén. A visszalépésért egyértelműen az ingyenes készpénzfelvétel felelős. Egyre kevesebbet költünk a vásárlások során bankkártyával, miközben az ATM-ekből alkalmanként egyre több pénzt veszünk ki átlagosan.

Ezt mindenki elrontja valutaváltásnál: kártyával tényleg olcsóbb?

Itt a július, nagyon sokan indulnak a hetekben nyaralni. A többség a bankkártyáját is viszi magával, hiszen "így sokkal olcsóbban lehet kint vásárolni", mintha "jó drágán" valutát vettünk volna itthon. De biztos, hogy jobban járunk a kártyás vásárlással? Tényleg középárfolyamon váltják ilyenkor...

Címkék:
hitel, vásárlás, karrier, nyugdíjas, vonatjáratok,