2018. július 23. hétfő Lenke

Alig kerül valami a párnába: a csehek és az észtek is lehagytak minket


Az Európai Unió statisztikai főigazgatósága (Eurostat) azt viszgálta, hogy a bruttó fizetés mekkora részét tudják félretenni az EU-s állampolgárok a különböző tagországokban. Természetesen kelet-nyugat szakadást figyelhetünk meg ebben az esetben is, mutatjuk, hogy áll Magyarország.

Az Eurostat adatai szerint a magyar lakosság a fizetése 9,62 százalékát tudja félretenni, amely értékkel a vizsgált országok között a középső harmadban helyezkedünk el. A legnagyobb megtakarítási rátát Luxemburgban, Svédországban és Németországban figyelték meg, ezeken a helyeken sorrendben a fizetések 20,09, 17,57 és 17 százaléka ment havonta a perselybe.

Az EU-ban Cipruson, Bulgáriában és Litvániában a legrosszabb a helyzet. A litvánok semennyit nem tudtak 2016-ban megtakarítani, a bolgárok közel 3 százalékkal, a ciprusiak pedig 5 százalékkal többet költöttek, mint amennyit kerestek. Az unióhoz hazánkkal együtt csatlakozó országok közül Szlovéniában, Csehországban és Észtországban tudtak többet félretenni a fizetésükhöz képest a munkavállalók, mint Magyarországon. Mutatjuk az összes országot, ahonnan van adat 2016-ból:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS