18 °C Budapest
Man watching his phone against the plain wall with sunlight and shadows. Concept of technology and urban lifestyle in the city. Western Finland, Northern Europe

Két perc alatt 10,8 milliót loptak el egy magyar bankszámláról: a pénz felét talán vissza se kapják

2023. szeptember 22. 09:14

Internetes banki csalók miatt vesztett milliókat egy magyar vállalkozás annak ellenére, hogy nem kattintottak gyanús e-mailre, sms-re, óvatosan kezelik pénzügyeiket és a bankolásra használt laptopot sem használták a lopás körüli napokban.

Idén szeptember 11-én mindössze két perc alatt tűnt el 10,8 millió forint a TIIT Design Építőipari Kft. MBH Banknál vezetett céges számlájáról – írja az rtl.hu. A pénzt négy egyenlő részletben emelték le a céges számláról, első körben ugyancsak az MBH-nál vezetett számlákra utalták azt át az illetéktelenek.

Tuza István, a cég munkatársa azt állítja, hogy 11:54-kor hívták őket a banktól, hogy ők indítottak-e gyanús tranzakciókat. Az utalásokat csupán két perccel korábban, 11:52-kor és 11:53-kor indították el. Tuza István állítja, hogy semmilyen jóváhagyó üzenetet, sms-t nem kaptak az utalások jóváhagyására vonatkozólag. A telefonhívás után negyedórával már a bank Váci úti fiókjában voltak, ahol állítólag közölték velük, hogy a pénzt nem lehet visszahívni, illetve nem adnak ki információt arról sem, hogy kinek a számlájára utalták át a pénzt.

Az azonban kiderült, hogy a pénznek legalább egy része (kétszer 2,7 millió forint) egy ceglédi magánszemély számlájára érkezett első körben. Mivel nem számított ilyen utalásra, zároltatta az összeget, így az ellopott pénzből ez az 5,4 millió forint visszakerült a megkárosított céghez. A pénz másik feléről egyelőre nincs hír: Tuza Istvánék megkeresték a Magyar Nemzeti Bankot is kártalanítás ügyében, ám ott azt a választ kapták, hogy meg kell várniuk, amíg kivizsgálják az ügyet. Az egyik bankfiókban azt az információt kapták, hogy erre október 2-ig sor kerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm